Valóságos pénzgyárat hozott létre a 30 éves férfi a 25 éves barátnőjével. A Facebookra szakosodtak, mindenkit átvertek és lehúztak, aki a csapdájukba sétált. Profi módszert alakítottak ki, a rendőrök azonban elfogták őket és friss hír, hogy már vádat is emeltek ellenük. Sok jóra nem számíthatnak. Az elfogásukról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Hülyének néztek mindenkit

A párocska úgy gondolta mindenkit hülyének lehet nézni a Facebookon. Faházakat, autóalkatrészeket árultak a közösségi oldalon. Módszerük lényege az volt, hogy átutaltatták maguknak a pénzt, de az árut soha sem küldték el a megrendelőnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Feljelentették őket

Egy darabig jól ment az üzlet, már több mint 16 milliót kerestek a csalással, amikor szorulni kezdett a hurok. Többen annyira felbosszantották magukat az átverésen, hogy feljelentést tettek a rendőrségen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dabas mellett éltek

A nyomozók kézbe vették az ügyet és aprólékos munkával megpróbálták felkutatni a csalókat. Kiderült egy férfi és egy nő áll a nagy átverés mögött, mindketten a pesti agglomerációban élnek, nem messze Dabastól.

Kezeket fel!

A Készenléti Rendőrség műveleti csoportjának tagjai a dabasi rendőrök felkérésére még 2020. szeptember 20-án kora reggel a megfelelő taktikai sorrendben felálltak a jászdózsai családi háznál, majd az ott lakók számára egyértelművé tették szándékukat: „Felemelt kézzel, fegyvertelenül jöjjön ki!” – hangzott el a rendőrök felszólítása.

Pénzt foglaltak le

Esélyt sem adva az esetleges menekülésre a rendőrök elfogták az ajtón kilépő, több mint egy tucat körözést felhalmozó férfit. Otthonában készpénzt, mobiltelefont, SIM kártyát és táblagépet foglaltak le.

Az élettársa is benne volt

Időközben a rendőrök részletesen feltárták a csalást. Kiderült, hogy a férfi élettársa, a 25 éves H. Ramóna is tevékenyen részt vett a bűncselekményben. A lebukás kockázatának minimalizálására K. László mindent megtett.

Megszervezte

A férfi autóbontással foglalkozó vállalkozás vezetőjének adta ki magát, így kötött megállapodást több emberrel, akik heti juttatásaik fejében saját bankszámláikon fogadták az autóalkatrészek eladásából származó összegeket. A fogadott pénzt tovább utalták a gyanúsított bankszámlaszámra, illetve készpénzben neki vagy élettársának adták át.

Még azokat is átverték, akiknek a bankszámláját felhsználták

Megállapodásukat követően – az így megszerzett személyes adatokat felhasználva – az érintettek tudta és beleegyezése nélkül különböző szolgáltatóknál SIM kártyákat aktivált, ezeket felhasználva folytatták a károsultakkal a bizniszelést.

Bíróságra került az ügy

A letartóztatásban lévő 31 éves K. László és szabadlábon védekező élettársa, a 25 éves H. Ramóna számlájára végül 8 rendbeli pénzmosás bűntette, 117 rendbeli kisebb kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás, 7 rendbeli kisebb kárt okozó bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlete, 93 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége került, mely K. László tekintetében kiegészült 5 rendbeli személyes adattal visszaélés vétségével is. A Dabasi Rendőrkapitányság Örkényi Rendőrőrse az ügyben folytatott eljárást befejezte, a közel tízezer oldalnyi ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Hogyan ne verjenek át minket a Facebookon vagy máshol a neten?

Ha úgy döntünk, hogy nem egy jól ismert webshopból vásárolunk, akkor könnyen csalók csapdájába kerülhetünk. Aranyszabály: ne utaljunk senkinek előre pénzt, vegyük meg a terméket utánvéttel. Így csak akkor fizetünk, ha ezt tényleg megérkezik hozzánk, probléma esetén pedig pontosan tudjuk ki a feladó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó az elfogásról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból