Az életét mentették meg egy nőnek, miután súlyos fertőzést kapott a pedikűrösnél. Claranak részben amputálni kellett a lábát, most 570 millió forintnyi kártérítést kap.

Amputálni kellett a lábát

Részben amputálni kellett egy floridai nő lábát 2018 szeptemberében, mert egy pedikűrkezelés után gyorsan terjedő, súlyos fertőzés támadta meg a végtagjait.

Beperelte a szépségszalont

Clara Shellman beperelte a szépségszalont, mely 1,75 millió dollár azaz, körülbelül 570 millió forint kártérítést fizet neki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Floridában történt az eset

Clara Shellman 2018 szeptemberében kapott pedikűrkezelést a Tammy’s Nails nevű szépségszalonban a floridai Tampában.

Ez is érdekelhet

Így kerülhetett a sóoldat mellé a fertőtlenítőszer a Szigetvári Kórház műtőjében – részletek a súlyos műhibáról

Fertőzés alakult ki

Az egyik lábán egy apró vágásban fertőzés alakult ki, ami miatt részben amputálni kellett a végtagot – írja a nő jogi képviseletét ellátó ügyvédi iroda közleményére hivatkozva egy helyi hírportál.

Van egy súlyos alapbetegsége

Shellman súlyos perifériás artériás betegségben (PAD) szenved, ami miatt a fertőzés nagyon gyorsan terjedt a végtagjaiban.

Életmentő volt az amputáció

Az orvosai nem láttak más megoldást, részlegesen amputálták a nő egyik lábát, hogy megmenthessék az életét.

Nem voltak sterilek az eszközök

Shellman biztos volt benne, hogy a Tammy’s Nails rossz higiéniás körülményei miatt szedte össze a fertőzést, ezért kártérítési pert indított a cég ellen.

Kifizetik a kártérítést

A nőt képviselő Morgan & Morgan ügyvédi iroda közölte, sikerült megállapodniuk a szépségszalont üzemeltető céggel, mely 1,75 millió dollár kártérítést fog fizetni Shellmannak.

Ez is érdekelhet

“Ilyen fatális hibát az orvostudomány mai állása szerint nem szabad elkövetni” – koronavírusosnak hitték, vakbélgyullásban halt meg a 26 éves férfi

Kiemelt kép: