Pintér Sándor nevét kihasználva csalt ki egy vállalkozó közel 100 millió forintot. A szélhámos titkos ügynöknek adta ki magát és azt ígérte, NAV-os eljárásokban tud segíteni a vállalkozóknak.

Pénzes vállalkozókat keresett meg

A 44 éves budapesti férfi olyan vállalkozókat keresett, akik ellen a NAV indított különböző eljárást. Így szinte biztosan remélhette, hogy nagy pénzek felett rendelkeznek, és sokat megér nekik, ha valaki segít elsimítani a sok milliós visszaélés miatt indult eljárásokat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Titkos ügynöknek adta ki magát

M.I. esetenként titkos ügynöknek adta ki magát. S persze a belügyminiszterre, mint személyes jó barátjára és egyben főnökére hivatkozott, akivel naponta találkozik.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

15 milliót adott egy vállalkozó

A “007-es” ügynöki szöveg, a magabiztos fellépés, a kormánytag ismerős, és az ígéret, hogy rajta keresztül ő bármit el tud intézni, sorra nyitotta ki a pénztárcákat. Egy férfi egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV- eljárást – írja a Blikk.

77 milliót csalt ki egy másik vállalkozótól

A sikeren felbuzdulva azután jött egy nagyobb hal. Az illetőtől először 17 millió forintot kért el, majd hogy még ráerősítsen a magas rangú háttérre, további 61 milliót vett át, vagyis őt összesen 77 millióval verte át.

Nagyon magabiztos lett

Ekkora már talán túlzottan magabiztossá vált, vélhetően nem vette észre, hogy ezzel éppen gyanút kelt új kliensében, akivel első lépésként ötmillió forint átadásában állapodtak meg.

Megjelentek a valódi ügynökök

Csakhogy a pénz átadásakor már valódi titkos nyomozók jelentek meg a helyszínen és rajtaütöttek a “segítőkész” férfin.  a nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte M. I. előzetes letartóztatását.

Megkárosított egy budakalászi panzióst

Nem ez az első eset, hogy Pintér Sándorra hivatkozva pénzt csalnak ki szélhámosok. B. György például egy budakalászi panzióstól csalt ki 15 millió forintot, kamu sms-üzenetekkel tévesztette meg, amelyet magának küldött a belügyminiszter nevében.

Parkolóházbizniszbe keverték bele a belügyminisztert

Egy másik esetben például egy bizonyos B. Zsolt még egy jogászt is megtévesztett azzal a szöveggel, hogy a belügyi tárca tisztje, és Pintér Sándor ismerőseként segít egy parkolóház megvételében egy házaspárnak. 

Százmilliós ingatlanbiznisz

Évekkel ezelőtt két férfi bukott le ezzel a szöveggel, egy százmilliós ingatlanbizniszben ígértek segítséget a belügyre hivatkozva, és tettek el busás sikerdíjat előre. Egy 2019-es ügyben 18-an ültek a vádlottak padjára, összesen 290 millió forintot csaltak egyebek közt belügyminiszteri ismeretségükre hivatkozva számos sértettől, ugyancsak büntetőügyek elsimításáért cserébe.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pintér Sándor – Forrás: Belügyminiszter