Miután a menekülés közben autójával balesetet szenvedett: padkának ütközött és kitört a kocsi kereke. Gyalog próbált elmenekülni. Az elfogásáról készült videót megnézheted cikkünk végén.

Érd környékén követett el bűncselekményeket

Az elmúlt egy hónap során vagyon, emberi méltóság és személyi szabadság elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak meg a rendőrök egy fiatalembert. A 28 éves férfi Érd környéki településeken és Budapesten követte el tetteit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudott túljárni a rendőrök eszén

G. Tibor Richárdot január 12-én délután kerítették kézre a zsaruk. Az érdi és a Heves vármegyei rendőrök összehangolt akciójának eredményeként tudták elfogni. Egy parkoló kocsi ellopása miatt akartak intézkedni elene a rendőrök, ám az illető menekülőre fogta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elhajtott

A fiatalember gázt adott és menekülni kezdett. Az érdi rendőrök utánaeredtek, és Heves vármegyéig üldözték. Gyöngyösön azonban véget ért a férfi útja. Autójával ugyanis padkát fogott, így kénytelen volt kiszállni a kocsiból.

Gyalog kezdett menekülni

A 28 éves férfi ezután sem adta meg magát. Az őt követő rendőrök elől gyalogosan igyekezett elmenekülni. Egy korláton átugrott, és néhány pillanat erejéig egérutat nyert. Azt hihette, lerázta a zsarukat, mert eltűnt a szemük elől. Egy nyolc méter mély és öt méter széles, beton-partfallal körülvett patakmederben próbált elbújni.

Megtalálták a rendőrök

A zsaruk végül megtalálták a férfit. Elfogását követően meg is bilincselték, ám mivel lábát fájlalta, kórházba vitték. Az érdi nyomozók kitartó munkája eredményeként tudták elfogni, hiszen már hetek óta a nyomában voltak.

Több bűncselekménnyel is gyanúsítják

A gyanú szerint G. Tibor Richárd Érden és a környékbeli településeken több autót eltulajdonított. Egy mozgásában korlátozott férfinak két kutyáját lovasította meg, valamint 90 ezer forintot ellopott tőle. Egy érdi nőt azzal fenyegetett meg, hogy fel fogja gyújtani a házát.

Másokat is rettegésben tartott

Egy 85 éves idős nyugdíjast hazavitt, ám kocsijából nem engedte szabadon. A fuvarért pénzt követelt cserébe. Egy autópályán utánfutó mentését végző férfi táskáját is ellopta, amit egy csellel ért el: azt színlelte, hogy ő is segíteni próbál.

Ezzel még nincs vége

A férfi a kihallgatásán a vallomást és a jegyzőkönyv aláírását is megtagadta. G. Tibor Richárd panasszal élt a gyanúsítás ellen. E pillanatban nyolc további büntetőeljárás van ellene folyamatban, többségében lopás és garázdaság róható fel a számlájára.

Letartóztatták

Lopással, személyi szabadság megsértésével, csalással, kifosztással és zaklatással is vádolják a férfit, akit azóta le is tartoztattak. Az eljárást az Érdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az elfogásáról készült videó

Kiemelt kép: A férfi elfogásának pillanata – Forrás: A rendőrség által feltöltött videó