A gyanú szerint különféle dizájnerdrogokkal kereskedett egy 54 éves asszony a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Amikor a rendőrök megjelentek nála, akkor engedélyt kért, hogy kimenjen a mosdóba, mivel így akarta eltüntetni a cuccot.

Dílerről érkezett a füles

A dabasi rendőrökhöz egy drogot terjesztő tatárszentgyörgyi nőről esett be információ. A jelzés alapján további bizonyítékokat gyűjtöttek, majd amikor minden összeállt, 2022. november 9-én délelőtt meglátogatták R. Józsefnét.

Itt található Tatárszentgyörgy

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök orra előtt akarta a drogot megsemmisíteni

Alighanem a nő is pontosan tisztában lehetett, miért keresik fel az egyenruhások. Egy utolsó, majdhogynem reménytelen kísérletet tett: a kezében lévő párducmintás tárcában lapuló „cuccot” eltűntetni, engedélyt kért kimenni a mosdóba, ám a megsemmisítésre irányuló mutatvány hamvába hullt.

Mindent megtaláltak

A kutatás 76 darab, alufóliába csomagolt, kiporciózott, összesen bruttó 18 gramm fehér kábítószergyanús port, alufóliába csomagolt, bruttó 10 gramm növényi származékot, 310 785 forintot, 155 eurót, valamint egy mobiltelefont eredményezett, amit lefoglaltak.

Kristályt terített, gyerekeknek is adott el

A kirendelt igazságügyi vegyészszakértő elsődleges véleménye szerint a 76 pakettbe csomagolt anyag új pszichoaktív anyagnak, „kristály” néven elhíresült N-etil-norpentedronnak minősül. A gyanú szerint R. Józsefné 2022 májusától rendszeresen adott el ügyfeleinek, köztük egy 15 éves fiúnak „kristályt”, pakettenként ezer forintért.

Az állította, beteg férjének kellett a pénzt

A nő a kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Azzal védekezett, hogy beteg a férje és kellett a pénz. Őrizetbe vették, s egyben kezdeményezték letartóztatását.

Akár 11 évre is rács mögé kerülhet

R. Józsefnével szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag kínálásával, átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A halmazati szabályokra figyelemmel – amennyiben bebizonyosodik bűnössége – akkor akár 11 év szabadságvesztést is kaphat.

Sorra került elő az adásra szánt drog

Valamint az anyagért kapott pénzt

(A cikkben használt képeink a házkutatás során készültek, forrás: police.hu)