Félrenyelt egy falatot, és előbb köhögni, majd fulladozni kezdett egy fiatal az egyik debreceni gimnáziumban. A lány életét az egyik osztálytársa mentette meg.

Félrenyelt egy falatot

Tantermükben töltötte az ebédszünetét egy debreceni gimnazista osztály, amikor az egyik fiatal félrenyelt egy falatot és erősen köhögni, majd fulladni kezdett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítségért szaladtak

Több osztálytársa is azonnal a lányhoz sietett, az egyik gyermek pedig a védőnőhöz rohant segítségért.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pánik az osztályteremben

Az osztályteremben kitört a pánik, mindenki borzasztóan megrémült, azonban az egyik diák, a mindössze 16 éves Jázmin tudta, hogy mi a teendő.

Tudta, mi a teendő

Azonnal háti ütéseket alkalmazott, amivel időben sikerült eltávolítani a légúti idegentestet, így mentőellátásra végül nem is volt szükség.

Orvosnak készül

Jázmin orvosnak készül, így az elsősegélynyújtás alapjait már gyermekkorában elsajátította – írta bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Életet mentett a tanár

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy az egyik fehérvári iskolában egy 10 éves kislány rosszul lett a tornaórán, mely rosszullétet, mint utólag kiderült, dióallergia okozott. 

Epipent kapott

A tanárok felkészültségének és lélekjelenlétének, valamint önkormányzat által beszerzett Epipen allergiás rohamokat kezelő injekciónak és a mentősök gyors és kiváló munkájának hála a kislány 24 órás megfigyelés után haza is térhetett” – írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Idén is kapnak injekciót az iskolák

Cser-Palkovics így zárja bejegyzését: „Ez az eset is bizonyítja, hogy megérte a fehérvári oktatási intézmények számára beszerezni az allergiás rohamok kezelésére szolgáló Epipen injekciókat, a 2023. évi költségvetésben is megteremtjük annak módját, hogy az injekciók szükség szerinti pótlását biztosítsuk!”

Haláleset Újpesten

Tavaly januárban, a Fóti úti MOL benzinkútnál rosszul lett, majd összeesett egy 7 éves kisfiú. A helyszínen lévő szemtanúk szerint a mentők hosszan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. 

A tortától lett rosszul

Később kiderült, hogy a kisfiú egyik osztálytársának születésnapját ünnepelték az iskolában és evett az ünnepi tortából, amely mogyorót tartalmazott. Ezután lett rosszul. A tanítónő nem ismerte fel, hogy nagy a baj és a mentők helyett a gyerek szüleit hívta, akik azonnal a helyszínre siettek. A szülők saját autójukkal indultak el az akkor már nagyon rossz állapotban lévő kisfiúval a kórházba. Sajnos csak a közeli benzinkútig jutottak, ahol a 7 éves kisfiú meghalt. A mentősök közel 2 óráig küzdöttek a gyerek életéért, sikertelenül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció