Minden előzetes panasz nélkül esett össze egy 70 év körüli férfi egy budapesti munkásszállón. A jelenlévők kezdték meg az újraélesztést, míg ki nem értek a mentők.

Egy 70 év körüli férfi lett rosszul

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a közösségi oldalán, mint írják „Egy budapesti munkásszállóba riasztották bajtársainkat ahhoz a 70 év körüli férfihez, aki kedd délután minden előzetes panasz nélkül összeesett.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal mentőt hívtak

„A szemtanúk azonnal mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem lélegzett. A mentésirányító azonnal több mentőegységet riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bejelentőket, akik pontosan követték az utasításokat.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hamar érkeztek

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett.”

Kórházba vitték

„Az életmentők a helyszín adottságai miatt tűzoltók segítségét kérték, akikkel közösen juttatták a mentőautóhoz a beteget. A férfit kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk” – írta posztjában az OMSZ.

Év végén egy bevásárlóközpontban lett rosszul egy nő

Amint azt a Kékvillogó is megírta kis híján megfulladt egy karácsonyi kávékülönlegességtől egy fiatal nő Budapesten még decemberben. Nagy szerencséje volt, hogy azonnal felismerte az allergiás tüneteket, így időben tudta riasztani a mentőket.

Pár hónapja meghalt egy kisfiú

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta mogyoróallergiája volt annak a 7 éves kisfiúnak, aki januárban halt meg az egyik újpesti benzinkúton. A gyerek a Fóti út melletti iskolában tanult, ahol egy születésnapot ünnepeltek. Az osztály tanulói tortát fogyasztottak az ünnepségen, a sütemény pedig mogyorót tartalmazott.

Hányni kezdett

A kisfiú, amint megette a tortáját, azonnal rosszul lett. Hányni kezdett, az iskola pedig értesítette a szülőket, akik azonnal autóba ültek és a helyszínre érkeztek. A gyereket az édesanyja a kezében vitte ki az autóba, és el is indultak.

Segítséget kértek a kúton

Sajnos nem jutottak messzire, mert a benzinkútnál már kritikus lett a gyerek állapota. A szülők kétségbeesve rohantak be a shopba, és segítséget kértek. Ekkor érkezett a mentő.

Nem tudták megmenteni

A mentősök közel 2 óráig küzdöttek a gyerek életéért, de sajnos nem sikerült megmenteni. A kisfiú a Fóti úti MOL kúton halt meg.

Nem tudni, miért nem hívták a mentőt

Az eset után az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, így nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy a mentők helyett miért a szülőket értesítették, miután rosszul lett a kisfiú.

Kapcsolódó:

Újpesti tragédia: Gyanúsítottként hallgatták ki a mogyoróallergia miatt elhunyt hétéves kisfiú napközis tanárát: a gyerek a család autójában, egy benzinkúton halt meg

A mogyoró allergia tünetei

Egyéni érzékenységtől függően a földimogyoró-allergia tünete lehet hányinger, hányás, hasfájás, hasmenés, bőrkiütés, ekcéma, légszomj és nehézlégzés. Az allergiás beteg ellátása azért igényel orvosi segítséget, mert az enyhébb tünetekből is rövid idő alatt kialakulhat életveszélyes állapot, anafilaxia.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció