Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves sofőrrel szemben, aki felelőtlen magatartásával súlyos balesetet okozott.

Ijesztegetni akart

A vád szerint a friss jogosítvánnyal rendelkező férfi 2021 nyarán a 3. számú főúton Kerecsend felé közlekedett autójával, melyben négyen utaztak.  A fiatal fiú a megengedett sebességhatáron belül haladt, amikor utasait ijesztgetni akarta, ezért a jármű kormányát a gépkocsiban hallgatott zene ritmusára, szándékosan jobbra-balra rángatta, nem foglalkozva azzal, hogy ezáltal mindannyiuk életét és testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Letért az útról

Az egyik elkormányzás során a sofőr a járművével lehaladt az útról, majd onnan visszakormányozva elvesztette uralmát a kocsi felett, végül a bal oldali útpadkára sodródott, ahol felborult.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kirepült az egyik utas

A balesetben a biztonsági övet nem használó egyik kiskorú utas a járműből kirepült, és 8 napon túl gyógyuló sérülést, a koponyacsont törését és agysérülést szenvedett el.  A sértettnél a baleset miatt memóriazavar alakult ki, ami maradandó fogyatékosságnak minősül.

Nem közlekedett megfelelően

A balesethez a fiú azon KRESZ szabályszegése vezetett, mely szerint a járművel az időjárási és forgalmi viszonyoknak, valamint az útviszonyoknak – az út vonalvezetésének és állapotának – megfelelően kell közlekedni. Az eredmény bekövetkezéséhez hozzájárult az is, hogy a kiskorú sértett nem használt becsatolt biztonsági övet.

Nem volt bekötve

Amennyiben a biztonsági övet használta volna, a járműből nem esett volna ki, és a maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérülései nem alakultak volna ki.

Maradandó fogyatékosság

A járási ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, mely bűncselekménynek a büntetési tétele kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ez várhat rá

Az Egri Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Ennek keretében a vádhatóság két év végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, illetve három év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabásra tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Ittas vezetés és cserbenhagyás: volt bőven a rovásán a 21 éves kalocsai fiatalnak mielőtt lekapcsolták a zsaruk

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: ügyészség