Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, tavaly májusban egy nő kiemelte az egyik családi ház udvarán játszó 3 éves kisfiút és miskolci lakásába távozott vele. Az asszonytól korábban a gyámhivatal elvette a gyermeket és azt hitte, az ő kisfia játszik a ház udvarán. A nő ellen vádat emeltek.

Senki nem találta a legkisebb gyereket

Korenkóék három gyermeke boldogan bújócskázott a családi házuk kertjében, majd egyszer csak a legkisebb csemetéjük, a hároméves Dominik eltűnt. Mintha a föld nyelte volna el a picit, senki nem találta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenhol keresték

Innen öt órán keresztül gyötörték a kétségek a szülőket, aki csak élt és mozgott a kis Dominikot kereste. „Soha senkinek nem kívánom, amit azokban az órákban átéltünk a feleségemmel és a hozzánk csatlakozó rokonokkal” – mondta a Blikknek a kisfiú édesapja.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A legrosszabbra gondoltak

„Jártuk az erdőt, a mezőt, benéztünk minden levél alá, de semmi. Emlékszem, már nem volt hangunk, annyit kiabáltunk, Dominik, Dominik! Válasz azonban nem érkezett. Bevallom, már a legrosszabbra gondoltam. Közben állandóan az zakatolt a fejemben, hogy úristen, mennyire félhet Dominik, mi játszódhat le most a fejében” – mondta az édesapa.

A szomszédasszony is eltűnt

A kutatás egyre reménytelenebbé vált, de a keresőcsapat a rendőrökkel kiegészülve tudta, hogy nem adhatják fel. Az apa elmondása szerint egyszer csak a felesége felkiáltott, működésbe lépett az anyai megérzés, feltűnt neki, hogy Dominikkel egy időben a szomszédasszony is eltűnt, nincs a házánál. 

Miskolcra mentek

A rendőrség azonnal utánanézett a nőnek, kiderült: ez csak a hétvégi háza, de van egy lakása Miskolc legismertebb lakótelepén is. A rendőrök és Dominik édesanyja is azonnal a nő miskolci lakásához ment.

Azt mondta, az övé a gyerek

„Nem akarta kinyitni, ezért betörték. Ott volt vele a gyermekem, akiről azt állította, hogy az övé. Nem is a saját nevén szólította, hanem ahogy az ő fiát hívják. Kiderült, hogy a gyereke nem élhet vele, a gyámügy elvette tőle. Dominiket szerencsére nem bántotta, megetette, megfürdette, szépen bánt vele. Úgy látjuk, hogy a kisfiamban nem okozott lelki törést ami történt, reményeink szerint egy jó kalandnak fogta fel” – mondta László.

Buszra száll a gyerekkel

Később kiderült, a nő látta a gyerekeket játszani az udvaron, gondolt egyet, kinyitotta a kaput és elvitte Dominiket. Egy darabig sétáltak, majd buszra szálltak, úgy mentek hazáig.

Elvették a gyerekét

„Miután elvették a fiát, bekattant, és állítólag más gyereket is próbált már elvenni a családjától. Ami ijesztő számunkra, hogy most is szabadon mászkál, ide is kijár havonta egyszer. Akkor mindig azonnal bezárjuk a gyerekeket a házba. Az az elmebeteg nő tavaly elrabolta a kisfiamat, ez soha többé nem fordulhat elő!”

Vádat emeltek a nő ellen

A vádirat szerint a 44 éves hölgy kóros elmeállapotú, kórházi elbocsátását követően pszichiátriai jellegű gyógyszereit nem szedte. A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a nő  ellen személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

Kényszergyógykezelést kezdeményeztek

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlott vonatkozásában a fennálló büntethetőséget kizáró okra tekintettel felmentésére tett indítványt, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelésének elrendelését kezdeményezte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció