Öt megvadult kutya ment át a szomszéd kertjébe, hogy széttépjék az ott élő vizslát Győrszentivánon. A szerencsétlen eb gazdái botokkal ütötték az állatokat, de így is alig tudták őket elzavarni.

Szétszedte a kerítést

Kiderült, hogy a dühös falka szétszedte a kerítést és a rácsot is feltépte, így jutottak át a szomszédba, ahol először egy spánielre támadtak rá. Az ott lakók próbálták szétválasztani őket, eközben az egyik állat fellökött egy idős férfit, akinek eltört a bokája. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megakarta védeni

Kiderült, hogy a 8 éves megölt vizsla a gazdáját próbálta védeni, amikor az 5 kutya rátámadt. A spániel és a vizsla gazdája most a Tények kamerái előtt mondta el részletesen, hogy mi történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudtak segíteni

Édesanyám sikoltozására ébredtem fel – mondta a szomorú gazda, aki mindent elkövetett, hogy megmentsék az állatokat, de sajnos a vizslán nem tudtak segíteni.

Felelős állattartás hiánya

Kiderült, hogy a férfi édesapja az, akinek a bokája eltört, jelenleg is kórházban van. Szerencsére a spániel kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. Az állatvédők szintén felszólaltak, mert szerintük itt nem volt felelős állattartás, ezért történhetett meg a tragédia. Az ügyben eljárás indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt.

Kiszabadult a kennelből

Történt egy hasonló is még tavaly ősszel történt. Ekkor az állat a fejével kitört a kennelből, majd behatolt egy másik ház udvarára. Itt azonban sajnos volt valaki. 

Harapta, ahol csak érte

A kutya rátámadt, áldozatát másfél méterrel odébb lökte, majd a földön fekvő illető nyakát kezdte el támadni. A sértett a kezével védte a nyakát, így azt sikerült több helyen is megharapnia a megvadult ebnek. Emellett a bal lábát is több harapás érte.

Súlyos sérüléseket szenvedett

Ekkor az anyja kijött a házból, majd elzavarta a kutyát. Azonban megtalált egy nála kisebb testű kutyát, amelyet egyetlen harapásával elpusztított. Az általa megtámadott embernek a harapott sebzések mellett combcsonttörése keletkezett.

A nyakán is maradni fognak nyomok

Így emiatt az sem zárható ki, hogy maradandó sérülései lesznek. Ráadásul a harapott sebzések gyógyulását követően bizonyosan hegek fognak kialakulni a nyakán. Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – olvasható a vádhatóság tájékoztatásában.

Kiszabadult a kennelből

A kertben kialakított kennelben pedig egy nagytestű, aktita fajtájú kutyát tartott. Az állat innen ismeretlen módon kiszabadult. Nem sokkal később nekiment egy arra közlekedő utcabeli asszony kerékpárjának, aminek következtében a nő elesett.

Véres támadás

Ezután az eb rátámadt a földön fekvő és felállni próbáló asszonyt, alkarjára ráfogott a fogaival. Csak akkor engedte el, amikor az időközben megérkező szomszédok, valamint a kutya tulajdonosa együttesen elhúzták az állatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció