Több mint húsz embert kellett kimenekíteni az otthonából, nyolcan enyhe füstmérgezést szenvedtek, miután szombat délután kigyulladt egy zalaegerszegi társasház.

Gyorsan továbbterjedt

Nem sokkal öt óra előtt, a Holub József utcai háromszintes épület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a lángok. A tűz a homlokzaton keresztül gyorsan továbbterjedt, elérte a felsőbb szinteket és a tetőteret, valamint a házzal egybeépült egyik szomszédos társasházat is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kutyákat is kimentettek

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak az épülethez, amelyből a rendőrök segítségével több mint húsz embert és két kutyát hoztak ki. Nyolcan könnyebb füstmérgezést szenvedtek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy lakás égett ki

A jelentős nagyságú területen égő lángokat hét óra körül sikerült elfojtani, de az utómunkálatok és a tető bontása miatt tovább tart a védekezés. A két társasházban összesen 16 lakást érintett a tűz és a füst – egy lakás teljesen kiégett -, egy harmadik társasház lakásait pedig az oltás miatti víz érte el – jelezte a szóvivő.

Videó a tűzről:

Segít a polgármester

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat kinyittatta a páterdombi városrész közösségi házát, ahol a kiköltöztetett lakóknak ideiglenesen helyet biztosítanak. A 16 lakásban összesen 49-en élnek, közülük egy házaspár kért segítséget, őket egy apartmanban szállásolták el, a többi lakó családtagoknál, rokonoknál tölti az éjszakát.

Töltő okozhatta

A polgármester jelezte: a kárfelmérést követően az önkormányzat – a biztosító kárkifizetését szükség szerint kiegészítve – segít a házak helyreállításában. Az MTI helyszíni információi szerint a tüzet vélhetően egy elektromos töltő okozta.

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Domaszéken, az Orgona úton. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral eloltották a lángokat. A házban tartózkodó házaspár életét azonban a gyors segítség ellenére már nem lehetett megmenteni, mindketten meghaltak a tűzben.

Riasztás érkezett

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint éjjel, fél kettőkor ékezett a riasztás hozzájuk, hogy kigyulladt egy hétvégi ház Domaszéken. Kiderült, a későbbi áldozatok hívták még a tűzoltókat.

Meghalt egy házaspár

Az egységek néhány percen belül a helyszínre érkeztek, azonnal megkezdték a mentést, ám a házban tartózkodó házaspár életét már nem sikerült megmenteni, mindketten meghaltak a tűzben.

A hűtőszekrény okozta

szeged365.hu információi szerint a tüzet a hűtőszekrény meghibásodása okozhatta. A portál úgy tudja, egy nagyjából 20 négyzetméter alapterületű, kétszintes kisházban történt a tragédia, az épület egy része be is omlott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: VIDEA