Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt az alkoholista életmódot folytató nőt, aki elhanyagolta és pokollá tette az öt kisgyermeke életét Dunaalmáson.

Eltiltották a gyerekektől

A nőt 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Emellett minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltották, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyakran veszekedtek ittasan

A vádirat szerint a nőnek öt gyermeke született, akiket a néhai férjével közösen neveltek. A házastársak gyakran veszekedtek ittasan, és többször is előfordult, hogy ilyenkor a nő ismeretlen helyre távozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőri intézkedés

A szülői magatartás miatt több rendőri intézkedés is volt náluk 2019 júniusa és 2020. októbere között.

Elhanyagolta őket

A nő italozása rendszeressé vált, gyakran egész nap alkoholt ivott. Eközben a gyermekek nevelési, felügyeleti és gondozási feladatait súlyosan elhanyagolta. A gyermekek részére nem főzött, a lakást nem takarította, s élelmiszert sem vásárolt rendszeresen.

Nem törődött velük

Ittasan ment az ötéves gyermekéért az óvodába, a kétéves gyermekét nem látta el, s az iskolás korú gyermekei nevelésével sem törődött. Az iskolai felszerelés és a házi feladat hiánya sem foglalkoztatta – írta az Ügyészség.

Vizsgálatokra kötelezték

A gyámhatóság a kiskorú gyermekek védelembe vételét rendelte el, az anyát pedig a gyermekjóléti szolgálattal történő együttműködésre, mentálhigiénés szakemberrel való kapcsolatfelvételre, a túlzott alkoholfogyasztástól való tartózkodásra, betegségei kivizsgálása céljából orvosi, pszichológiai vizsgálat igénybevételére, az oktatási intézményekkel való kapcsolatfelvételre, valamint a gyermekek tanulmányi eredményeinek figyelemmel kísérésére kötelezte.

Nem változott semmi

A nő azonban az intézkedések ellenére sem változtatott a magatartásán. 2020 augusztusában Dunaalmásra költözött a gyermekeivel, ahol tovább folytatta az alkoholista életvitelét, és a gyermekeiről sem gondoskodott.

Elhelyezték a gyermekeket

A gyámhatóság másfél hónappal később nevelőszülőnél, illetve gyermekotthonban helyezte el az öt gyermeket. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerőssé vált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció