Két év után jöhetett ki a börtönből a korábban 3 évre ítélt közismert nyomozó. Labanc Ferencet zsarolás, önbíráskodás és üzérkedés miatt ítélték el. Még mindig keresi igazságát.

Ártatlannak mondja magát

Labanc Ferenc továbbra sem tartja magát bűnösnek, szerinte a 2 évvel ezelőtti ítélet egyetlen ember állításain alapult, ő és társai védekezését szinte meg sem hallotta a döntéshozó.

Fenyegetés, el nem végzett munka

A vádiratban azonban az állt: a volt rendőr kollégájával közös céget vezettek, amely többek között adósságrendezést és követelésbehajtást vállalt. Megbízóiktól az előleget beszedték, a tényleges munkát azonban nem végeztek. Aki ezt szóvá tette, azt erőszakkal megfenyegették, és kilátásba helyezték, hogy az érdekeltségükbe tartozó bűnügyi magazinban lejáratják.

Ebből egy szó sem igaz

Valakinek vagy valakiknek évek óta szúrom a szemét, ahogy a társam is, és most végre bosszút tudtak állni – fakadt ki a Blikknek Labanc Ferenc. Tizennyolc évig voltam rendőr, már akkor is rám akarták sütni, hogy korrupt vagyok, ezért is rúgtak ki végül.

Valakinek nem tetszett a személye

Sok befolyásos ember tyúkszemére ráléptem, akik úgy látszik sosem felejtették ezt el nekem – találta meg bebörtönzésének okát a jelenleg egy kis hotelben élő exzsaru.

Sztár volt

Labanc Ferenc sikerei csúcsán a rendőrség speciális akciócsoportjánaka (Cattani-csoport) tagja volt. Állítása szerint legalább 2500 embert küldött hosszabb-rövidebb ideig a rácsok mögé. Miután elbocsájtották Tasnádi Péternek dolgozott.

Belépve a börtönbe

Nem volt egyszerű pillanat, amikor életemben először nekem is be kellett vonulnom a börtönbe, de bent nem volt balhéja. Semmiféle atrocitás nem ért, pedig egy volt zsarut meg szoktak találni a rabok – meséli.

Összeölelkeztek

Érdekes pillanat volt, amikor Tanyi György a nyakamba borult és ölelgetett. Ő volt, aki a lóversenypályán rálőtt Lakatos Csabára- mesélte börtönbéli élményeit a volt rendőr.

Parancsnok lett

Labanc Ferenc a börtönben is tekintélyt vívott ki magának, pár hónap után zárkaparancsnok lett.

Címlapfotó: europarl.europa.eu