Két év után jöhetett ki a börtönből a korábban 3 évre ítélt közismert nyomozó. Labanc Ferencet zsarolás, önbíráskodás és üzérkedés miatt ítélték el. Még mindig keresi igazságát.

Ártatlannak mondja magát

Labanc Ferenc továbbra sem tartja magát bűnösnek, szerinte a 2 évvel ezelőtti ítélet egyetlen ember állításain alapult, ő és társai védekezését szinte meg sem hallotta a döntéshozó.

Fenyegetés, el nem végzett munka

A vádiratban azonban az állt: a volt rendőr kollégájával közös céget vezettek, amely többek között adósságrendezést és követelésbehajtást vállalt. Megbízóiktól az előleget beszedték, a tényleges munkát azonban nem végeztek. Aki ezt szóvá tette, azt erőszakkal megfenyegették, és kilátásba helyezték, hogy az érdekeltségükbe tartozó bűnügyi magazinban lejáratják.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ebből egy szó sem igaz

Valakinek vagy valakiknek évek óta szúrom a szemét, ahogy a társam is, és most végre bosszút tudtak állni – fakadt ki a Blikknek Labanc Ferenc. Tizennyolc évig voltam rendőr, már akkor is rám akarták sütni, hogy korrupt vagyok, ezért is rúgtak ki végül.

Valakinek nem tetszett a személye

Sok befolyásos ember tyúkszemére ráléptem, akik úgy látszik sosem felejtették ezt el nekem – találta meg bebörtönzésének okát a jelenleg egy kis hotelben élő exzsaru.

Sztár volt

Labanc Ferenc sikerei csúcsán a rendőrség speciális akciócsoportjánaka (Cattani-csoport) tagja volt. Állítása szerint legalább 2500 embert küldött hosszabb-rövidebb ideig a rácsok mögé. Miután elbocsájtották Tasnádi Péternek dolgozott.

Belépve a börtönbe

Nem volt egyszerű pillanat, amikor életemben először nekem is be kellett vonulnom a börtönbe, de bent nem volt balhéja. Semmiféle atrocitás nem ért, pedig egy volt zsarut meg szoktak találni a rabok – meséli.

Összeölelkeztek

Érdekes pillanat volt, amikor Tanyi György a nyakamba borult és ölelgetett. Ő volt, aki a lóversenypályán rálőtt Lakatos Csabára- mesélte börtönbéli élményeit a volt rendőr.

Parancsnok lett

Labanc Ferenc a börtönben is tekintélyt vívott ki magának, pár hónap után zárkaparancsnok lett.

Címlapfotó: europarl.europa.eu