Nagy méretű fa dőlt egy személygépkocsira Budapest II. kerületében, a Nagykovácsi úton. Az ütközés következtében a jármű áttörte a szalagkorlátot.

Ez a fa dőlt az autóra

Nyugodt útnak tűnt

Egy középkorú férfi haladt péntek este a 2. kerületi Nagykovácsi úton a városból kifelé, a Nagyrét utcai körforgalom felé egy Volkswagen Golf kombival. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kidőlő fa

A Mol benzinkutat elhagyva éppen a Gyermekvasút felüljárójához közeledett, amikor az út jobb oldaláról egy termetes fa pont az úttest felé dőlt.

Az eső miatt lehetett

Valószínűleg a sok csapadék miatt meglazult talajban már nem tudott tovább kapaszkodni gyökereivel, és pont az érkező autó tetejére zuhant, ahonnét az út bal oldalára pattant.

Elkapta kormányt

A Golf vezetője reflexszerűen jobbra rántotta a kormányt, letarolta az éppen ott kezdődő szalagkorlátot, de szerencséjére a korlát nem dobta meg, így nem borult fel, hanem becsúszott mögé az árokba.

Csak ő volt és a fa

Az is nagy szerencse volt, hogy szemből épp nem jött jármű, így a fa legalább másik autóval nem találkozott.

Könnyű sérülés

A férfit könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, a karosszéria megvédte a súlyosabb sérüléstől, noha tetőablak is volt az autón.

Előkerültek a fűrészek

A fővárosi tűzoltók áramtalanították a roncsot, kivilágították az út szélén heverő fát, majd a helyszínelés végeztével motoros fűrészekkel feldarabolták. Ezalatt teljes útzár volt az érintett útszakaszon.

Szintén az este történt

Felborult egy személyautó az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán, a 20-as kilométernél, Vecsés térségében.

Címlapfotó: Kékvillogó.hu/GK