Megdöbbentő, új információk láttak napvilágot a hétfő esti budapesti gázolásos baleset kapcsán. Ahogy arról beszámoltunk, a főváros 9. kerületében: egy 10 év körüli kisfiú rohant neki a villamosnak. A szerelvény éppen két megálló közt robogott és nem tudott megállni, elütötte a fiút. A család szerint a történtek előtt egy banda támadta meg a fiatalokat és menekülés közben történt kis híján tragédia.

Át akartak futni a villamos előtt

Ahogy írtunk róla, a 10 év körüli ukrán nemzetiségű srác hasonló korú társával akart átfutni a Gát utca magasságában található gyalogátkelőhelyen, a Haller park irányából. Egyikőjük a nekik balról közeledő villamost észlelve megtorpant, a másik fiú azonban a szemtanúk elmondása szerint lelassított, majd újból nekiiramodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elgázolta és maga alá gyűrte

A villamospálya melletti járdaszigethez érve már érezhette, hogy ez így nem fog összejönni, ezért jobbra letért a gyalogátkelőről és egyenesen próbált a villamos előtt átvágni, de sajnos ez sem sikerült neki. A szerelvény alacsony sebességgel ugyan, de elgázolta a fiút, majd maga alá gyűrte és több, mint 5 méteren keresztül tolta, mire meg tudott állni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Óriási szerencséje volt

A gyermek a villamos alá szorult, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók a szerelvény megemelése után a mentőkkel közösen tudták kiemelni, majd hőtartó fóliába helyezték. Súlyosan megsérült, de még így is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a szerelvény életmentő kerete megakadályozta, hogy a kerekek alá zuhanjon, illetve mivel a villamos bal első kereke így is nagyjából 5 centiméterre állt meg az egyik karjától…

Szörnyű látvány volt

„Szegény gyereknek ott hevert a baseball sapkája a síneken. Még mindig ugrik egyet a gyomrom, ha rá gondolok. Remélem, hogy felépül a srác” – mondta egy szemtanú. 

A lábát látták csak a villamos alatt

„A lábát láttuk csak, hogy kilóg a villamos alól. A járat vezetője próbált segíteni, de nem lehetett. Megrázó volt! A kisfiú végig magánál volt, többször hallottam a sírását. Jaj, de jó hogy sír, így biztosan életben van” – mondta egy férfi az RTL Híradónak.

Rohamkocsi vitte kórházba

Azóta kiderült: a fiúval a baleset után fél órával indult el a rohamkocsi a kórházba. Súlyos sérüléseket, csonttöréseket szenvedett és a helyszíni ellátás, a test teljes rögzítése után vihették csak el a helyszínről.

Megtámadta őket egy banda

A családtól származó információk szerint a szerencsétlenül járt fiú az egyik egy közeli parkban játszott a barátjával, és ahogy elindultak hazafelé, egy banda támadta meg őket: el akarták venni tőlük a telefonjukat.

Nem vették észre

Futni kezdtek, menekülés közben azonban nem vették észre a villamost és megtörtént a baj. A rendőrség ezt nem erősítette meg, de vizsgálja a baleset körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az elgázolt kisfiú sapkája. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK