Szerdán tájékoztatta a sajtót a Budapesti Rendőr-főkapitányság az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottjának elfogásával kapcsolatos fejleményekről. Elhangzott: a férfi beismerő vallomást tett, amelynek során azt is elmondta, hogy öngyilkos akart lenni.

Öngyilkos akart lenni

A keresett férfit a Római parton látták, erről több bejelentés is érkezett a BRFK-hoz. Több egység is a helyszínre érkezett, és megkezdték a helyszín szisztematikus átvizsgálását. A férfi a kihallgatásán elmondta, hogy öngyilkos akart lenni. Előbb az Északi vasúti összekötő hídra ment fel, majd egy romos épületben bujkált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beismerő vallomást tett

„A bűncselekményt beismerte, teljes körű, feltáró beismerő vallomást tett” – mondta Csécsi Soma rendőralezredes, a BRFK szóvivője.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyilkosság után még visszament a lakásba

A férfi kihallgatásán azt is elmondta, amikor a bűncselekményt elkövette, elmenekült a lakásból, de onnan az utcára érve azt tapasztalta, hogy esett az eső, így visszament a lakásba, ahol a bűncselekményt elkövette, magához vett egy esernyőt, majd távozott.

Nem aludt, nem fürdött

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról kedden, hogy a Római-parton fogta el a rendőrség T. Róbert Dánielt, aki meggyilkolta barátnőjét, a 27 éves M. Petrát. A férfi hat napon keresztül hajléktalanként élt, nem is fürdött. A Bors információi szerint a Római-part egyik szakaszán találták meg Róbertet. A férfi ápolatlan külsővel flangált, vélhetően napok óta nem fürdött és nem aludt rendes helyen, azaz valószínűleg hajléktalan életmódot folytatott, amikor a zsaruk lecsaptak rá.

Privát lett az oldala

Egészen hétfőig nyilvános volt T. Róbert Instagram-profilja, de a mai naptól kezdve ez a fiók már privát, tehát nem láthatók rajta a férfi által megosztott fotók. Így joggal feltételezhető, hogy a menekülőben lévő férfi hozzáfért az Instagram-oldalához, és azt priváttá tette, lehetséges, hogy ezzel is segítette a hajtóvadászatot.

Fél éve költözött haza a lány

Továbbra is rejtély, miért kellett meghalnia a lánynak, aki fél éve költözött haza Olaszországból. Ismerősei szerint Petra nagyon szeretett utazni, ám egyben tartós párkapcsolatra is vágyott, emiatt jött vissza hazánkba. Egy társkereső közösségi oldalon talált rá Türk Róbert Dánielre néhány hónapja, a lány családja, baráti köre szerint bár rengeteg közös programjuk volt, nem volt felhőtlen a kapcsolatuk – írja a Blikk.

Féltékeny volt

Ahogy írtunk róla, a férfi borzasztóan féltékeny volt, ami nagyon zavarta Petrát – mondta a Blikknek az áldozat egyik ismerőse, Emőke. A baráti társaságból is igyekezett kivonni, kizárólag páros programokat szervezett, ami egy idő után zavarta Petrát. A rendőrséghez is befutottak olyan információk – amellett, hogy nyugodtnak, csendesnek ismerték és „Irodakukacnak” becézték a gyanúsítottat a barátai –, hogy a férfi szinte birtokolni akarta a barátnőit. Kizárólagos jogot formált kapcsolataira, nem tűrt meg senkit párjai mellett, a régi ismerősöket meg egyenesen elüldözte.

Összekaptak valamin

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, csütörtök este holtan találtak egy 27 éves nőt a 13. kerületben, egy Véső utcai társasház lakásában. A gyanú gyorsan barátjára terelődött, akivel két hónapja, egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedtek meg. A szomszédok késő este veszekedést hallottak, majd értesítették a rendőröket, hogy a lakásban csend van, a lány telefonja kicseng, de nem veszi fel, a kopogásra sem nyit ajtót, Minden arra utalt, hogy baj érhette. A rendőrök betörték a lakás ajtaját, s beigazolódott a gyanú: a nőt megölték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A férfi és a barátnője – Forrás: TV2