Nekihajtott gépkocsival egy rendőrségi autónak, elsodorta a mellette álló rendőrt, majd újabb rendőrségi autóval ütközött egy jogosítvánnyal nem rendelkező 16 éves fiatal Budapesten péntek hajnalban. Később egy nő is megsérült.

Éjjel kezdődött

A rendőrök pénteken 1 óra 40 perc körül a XV. kerületi Páskom parknál akartak megállítani egy gépkocsit, amely a forgalommal szemben haladt az egyirányú úton.

Keresztbe állt egy busz

Az esetről elsőként a Telex tudósított. Ők azt írják, hogy a felvételeken jól látható, hogy a XVII. kerületi Pesti úton tucatnyi rendőrautó üldözi, sőt, a videók egyikén egy BKK-busz is feltűnik, amint az keresztbe áll a Pesti úton, a Ferihegyi út kereszteződése környékén.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sérült rendőr

A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a sofőr a XV. kerületi megállítási kísérletre továbbhajtott, sőt, nekiment egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Hajsza

Ezután több rendőri egység is követni kezdte a száguldozó sofőrt, aki a jelzéseket is figyelmen kívül hagyta.

Az üldözés egy részlete

Újabb csattanás

Ezután még egy rendőrautónak nekiütközött, majd innen is továbbhajtott, végül hajnali 3 óra körül a XVII. kerületi Békás-szoros utcánál.

Hárman menekültek

Ekkor derült ki, hogy az autóban hárman utaztak, a sofőr egy 16 éves fiú volt, akinek nincs jogosítványa.

A rendőrök is elütöttek egy nőt

Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja – írta a rendőrség. A 60 éves nőt, aki a lábán sérült meg, a baleset után a rendőrök meglátogatták a kórházban. Jobbulást kívántak neki.

Budakeszin is kergetőztek a rendőrökkel