Amint arról a Kékvillogó is beszámolt négy héttel vesztette ezelőtt vesztette életét Babicsek Berná színész-zenész, aki egy solymári lakástűz áldoata lett. Holttestére az otthonában találtak rá a szülei, akik azóta is nap nap után jártak vissza a fiuk otthonához, hogy gyertyát gyújtsanak, a holmijai pedig máig érintetlenek.

Nincs ennél nagyobb fájdalom

Bernát édesanyja a Borsnak nyilatkozott sírva, s elmondta annál nagyobb fájdalom nincs, mikor egy édesanya eltemeti a gyermekét. “Nem tudom szavakba önteni, hogyan érezzük magunkat. Az egész életünk kilátástalanná vált. Naponta visszajárunk a házához, ahol a fiam meghalt, gyertyát gyújtunk, és csak sírunk… Elviselhetetlen ez a fájdalom! A falusi szokás szerint hat hétig nem nyúlunk a dolgaihoz, addig minden érintetlenül marad” – árulta Márta néni az okát annak, hogy ezidáig miért nem nyúltak hozzá Bernát holmijaihoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Nem tud beszélni a benne lévő érzésekről

A megtört édesanya fia halála óta nem nyilatkozott a sajtónak, ám most kivételt tett, s a Borsnak elmondta még nem tud beszélni a fia haláláról. “Rengeteg barátunk van, mindig aktívan vettünk részt a falu életében, de mindenkinek elmondom, hogy még nem akarok, nem tudok beszélni a bennem lévő érzésekről”

Kapcsolódó:

Nem kívánhattak voln jobb gyereket

“Nem kívánhat egy szülő jobb gyereket. Mindig, mindenkinek segített, már kicsi korától is. Kisfiúként azokkal a társaival játszott, akikkel senki nem akart. Nem tudott nemet mondani.”

Rengeteget küzdött

“Annyit küzdött szegény, állandóan dolgozott, hogy felépítse saját magát és az életét, hiszen neki nem volt semmilyen hátszele, segítsége, mindent egyedül ért el. Nagyon hiányzik, mert rendkívül jó kapcsolatban voltunk. Napi szinten találkoztunk, írtunk egymásnak, és mindig hazajött. Még csak most fejezte volna be a házát, amit az édesapjával közösen építettek. Tíz éve ott élt már, mindig valamit csinált rajta, most tavasszal készült volna el a garázs és a kerítés építésével, hogy az udvara is gyönyörű legyen” – mondta el a lapnak az édesanya, aki az is kiemelte, Bernát az ismertsége ellenére is szerény, szerethető ember tudott maradni.

Kapcsolódó:

Díjat neveznek el róla

Babicsek Bernát halála az egész művészvilágot és a rajongókat is egy emberkpént rázta meg. A halálát követően szívszorító posztban búcsúzott től a Turay Ida Színház, ahol játsztott. A színház pedig megható módon tiszteleg a színész emléke előtt, ugyanis egy emlékestet szerveznek, írta meg pár nappal ezelőtt a BudapestKörnyéke.hu Erről a közösségi oldalukon közzétett posztban számoltak be, mint írták a február 6-ára tervezett emlékest bevételéből megalapítják a Babicsek Bernát díjat, melyet ezentúl minden évben egy 41 év alatti fiatal, tehetséges, zenész-színésznek fog odaítélni az erre a célra megválasztott kuratórium. “A díjjal emlékezni, tisztelegni szeretnénk színházunk szeretett művésze előtt.” – írták nemrégiben a Facebook-oldalukon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Itt a teljes bejegyzés:

Kiemelt kép: Babicsek Bernát – Forrás: Facebook