Büntetése súlyosítását kérte a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinek, aki 2008. májusában agyonverte élettársát, majd a büntető felelősségre vonás elől a Karib-tenger egyik egzotikus szigetére menekült.

2018-ban hozták haza

A magyar hatóságok 2018. nyarán bukkantak nyomára és nemzetközi jogsegély alapján szállították Magyarországra. A törvényszék emberölés bűntettében találta bűnösnek, és ezért 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy agresszív állat

Az agresszív viselkedésre hajlamos vádlott a bűneset napjáig öt éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel. A féltékeny természetű férfi többször bántalmazta a nőt, aki azonban a mostoha bánásmód ellenére mégsem szakított vele.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szomszédok is féltek

2008. év májusában egy hétvégén a férfi rendkívül durván bántalmazta az asszonyt, aki hasztalan kért segítséget, ugyanis szomszédai tartottak az erőszakos férfitól, ezért nem nyújtottak menedéket.

Brutalitás

Az elkövető tovább verte az élettársát: arcát, fejét végtagjait és mellkasát egyaránt többször megütötte, a nyakát is megragadta. A tettlegesség következtében az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletét vesztette, majd kórházba szállítását követően elhunyt.

Nyíregyházán történt

A 2018-as tudósítások szerint a bűncselekményt egy nyíregyházi lakásban követte el a férfi. Az akkor 23 éves nőt 6 napon át próbálták megmenteni a kórházban, de ez nem sikerült.

6 napig még élt

Bár a gátlástalan férfi észlelte a sértett állapotát, magára hagyta, és elmenekült. Külföldön kezdett új életet, családot alapított és szállodát üzemeltetett. 10 év elteltével a Dominikai Köztársaságban fogták el, majd állították hazai bíróság elé.

9 év nem elég

Mivel a férfi emberi mivoltából kivetkőzve, a sértettet méltóságában is súlyosan alázva ölt, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a börtönbüntetés és mellékbüntetés súlyosítása egyaránt indokolt.

Ebbe az országba menekült

Leonardo Rossatti fotója a Pexels oldaláról