Végre pont kerülhet az évek óta húzódó ügy végére, ugyanis 40 év fegyházat kaphat az a férfi, akit azzal vádolnak, korábban meg akart ölni két rendőrt Erdőkertesen.

2020-ban történt

Az esetről itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk V. László két rendőrt szúrt nyakon Erdőkertesen, az eset még 2020-ban történt. Ahogy akkor megírtuk, a férfi korábban a menyasszonya jelentette fel kapcsolati erőszak miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Háziőrizetben volt

A férfi emiatt volt háziőrizetben, a rendőrök pedig rendszeresen ellenőrizték. Az ominózus napon válltörés miatt a kórházból vitték haza a rendőrök, amikor hirtelen kést rántott és megszúrta az autóban ülő járőröket. A korábban polgárőrként dolgozó férfi lassan egy éve előzetesben van most ügyvédjén keresztül üzent a börtönből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik megszúrt rendőr nő volt

A szörnyű eset előzménye, hogy a házi őrizetben tartott V. László válltörése miatt a váci kórházban töltötte az éjszakát, másnap onnan szállították haza, amikor egy elrejtett, rongyba csavart filézőkést húzott elő és azzal megvágta a mellette helyet foglaló P. K. őrmesternő nyakát, majd megsebezte az elöl ülő sofőr, P. Z. főtörzsőrmester arcát is.

Kórházba vitték a rendőröket

A megkéselt rendőröket akkor stabil állapotban a fővárosi Honvéd Kórházba, az ámokfutót pedig a gödöllői kapitányságra szállították.

Bántalmazta a menyasszonyát

A késelő egyébként állítólag ígéretes jövő előtt állt, a szerelmével és a szüleivel egy szép családi házban élt. Akkor indult el a lejtőn, amikor eljárás indult ellene a menyasszonya brutális bántalmazásáért. A nő ezután elhagyta őt, a férfi pedig bekattant, s valóságos hadjáratot indított az őt ellenőrző rendőrök ellen. 

40 év

Az ügyben most születhet végre ítélet, az ügyészség álláspontja szerint a rendőrök akár meg is halhattak volna, az ügyészség ezért több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlettel vádolja V. Lászlót, akire súlyos büntetést kértek. Az ügyész azt is kérte a tárgyaláson, hogy a bíró ne engedje 40 évnél korábban szabadon a férfit, számolt be róla a riportjában a Tények. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A riport itt nézhető vissza:

Kapcsolódó:

Megszólalt az erdőkertesi rendőrkéselő: „Sokkolt, hogy 35 évre ítélhetnek” – Az ügyben a titkosszolgálat is szóba került

Kiemelt kép: Az erdőkertesi támadásnál készült felvétel – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán