Egy küzdőtéren eresztették össze egymással az állatokat, százezrek cseréltek gazdát egy-egy párharc alkalmával.

Állatvédelmi kereset indult

A Pest Vármegyei Főügyészség állatvédelmi keresetet indított egy olyan férfival szemben, aki arra képezte ki az ebjeit, hogy más négylábúakkal mérkőzzön meg. A férfi több éven át tartotta és képezte ki a kutyákat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Volt olyan kutya, amelyik éhezett

A férfi az egyik kutyának nem adott elegendő ételt. Ennek következtében az eb lesoványodott és dehidratált is volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ismerték őt “kutyás körökben”

Régebb óta rendszeresen szervezett kutyaviadalokat a férfi. Az ügyészség közleményében úgy fogalmazott, hogy ismert volt “kutyás körökben”. A kutyaviadalnak volt írásos szabályzata is.

Bíró felügyelte az állatok küzdelmét

Az ebek párharcára mindig kijelöltek egy bírót. Őt a jelenlévők közül választották ki. Feladata az volt, hogy azt vizsgálja, a szabályoknak megfelelően folyik-e a harc.

Küzdőtéren eresztették össze az ebeket

Egy 25 négyzetméteres, négyzet alakú területen küzdöttek egymással a négylábúak. Amelyik kutya vesztett, annak a gazdája kénytelen volt 100 ezer forintot fizetni a győztes eb gazdájának. Volt olyan kutyaviadal, amit fel is vettek.

Ezek is érdekelhetnek!

Hosszú perceken át harcoltak egymással a kutyák

Volt olyan kutya, amelyik nem élte túl a viadalt. Az ügyészség részletekbe menően számolt be arról, hogy milyen kínokat kellett átélnie az állatnak.

Az egyik viadalnak a hatóság vetett véget

A tragikus kimenetelű kutyaviadalt követően újabb párbajt szerveztek. A szóban forgó férfi által kiképzett kutya is részt vett ezen. Az ebek több mint fél órája gyűrték egymást, amikor a hatóság vetett véget a harcuknak.

Így csapott le a TEK és a rendőrség

Per indult a férfival szemben

A Pest Vármegyei Főügyészség pert indított a férfival szemben a bíróságon. Elképzelhető, hogy fajtától függetlenül el lesz tiltva a férfi a kutyatartástól ennek következtében. Az ügyben büntetőeljárás indult tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tiltott állatviadalon ütöttek rajta a TEK bevonásával a nyíregyházi rendőrök, a helyszínen készült fotó – Forrás: Police.hu