Ahogy azt korábban az elsők között megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon, március 24 és 25-én óriási sebességmérő-razzia lesz az egész országban. Oda állnak a rendőrök, ahová a lakosok kérték. Most összeállt a lista, a cikkünk alján eléred, hogy Budapesten és az agglomerációban pontosan hol és mikor fognak sebességet mérni a rendőrök.

Ma reggeltől, holnap reggelig

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) kezdeményezéséhez csatlakozva március 24-én reggel 6 órától március 25-én reggel 6 óráig 24 órás sebesség-ellenőrzést hajt végre a rendőrség. Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat. A teljes listát a cikkünk alján éred el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ellenőrző pontok

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. Az ellenőrzés ideje alatt, március 24-én 6 órától, március 25-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz – írják a rendőrség közleményében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Német ötlet

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak azokra a helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan a korábbi évekhez, ebben az évben is valamennyi Roadpol-tagállam alkalmazza.

Lakosság véleménye

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat várnak arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Sebességellenőrzés és más jogsértések

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

Sok balesetet okoz a gyorshajtás

A túlzott vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. Ezért a rendőrség fellép azokkal a járművezetőkkel szemben, akik elmulasztják megtartani a sebességhatárt. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

Itt éred el, hogy melyik megyében hol és mikor lesz traffipax

Kiemelt kép forrása: MTI/Varga György