Leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, a másikon pedig pályakarbantartás miatt szünetel a forgalom; a ceglédi vonalon ezért jelentősen nő a menetidő ‒ közölte a Mávinform. Később kiderült: a felsővezeték mintegy 150 méteren szakadt le, így a helyreállítás várhatóan hosszabb ideig is eltarthat. A hőségben nehezen viselték az emberek a várakozást és a bizonytalanságot.

Hatalmas fennakadások

A Mávinform később azt írta, a történtek miatt a Budapest‒Cegléd‒Szolnok‒Debrecen‒Záhony és a Budapest‒Cegléd‒Szeged vonalon kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra, és jelentősen, 60‒120 perccel hosszabb eljutási időkre kell számítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pótlóbuszokat rendeltek

A vasúttársaság késő délután tudatta: mintegy 150 méteren szakadt le a felsővezeték, így a helyreállítás várhatóan hosszabb ideig is eltarthat. Az is kiderült, hogy a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Négy órája vártak

„Mikkora varható a buszpótlás? A Budai úti iskola megállójában meg fog állni a pótló? Van olyan is aki kisgyerekkel 4 órája itt vár…” – írta egy kétségbeesett szülő.

Változások

A Mávinform tájékoztatása szerint a helyreállításig a Budapest‒Nyugati‒Szolnok‒Debrecen‒Záhony vonali, illetve a Budapest és Szeged közötti vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők. A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy az Újszász felé közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A korlátozás végéig a ceglédi vonalra váltott menetjegyek és bérletek a Budapest‒Újszász‒Szolnok vonalon is érvényesek.

Hangos csattanás

Telex egyik olvasója arról számolt be, hogy a Szegedi Napfény IC vonaton ült, amikor Cegléd után hangos csattanást hallott, nem sokkal később pedig a vonat a nyílt pályán megállt. Az utasoknak annyit mondtak, hogy leszakadt a felsővezeték, és addig a vonatban kell várakozniuk, amíg segédmozdony nem érkezik. Mindezt úgy, hogy kint több mint 30 fok volt.

Fatális véletlen

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról februárban, hogy egy fatális véletlennek köszönhetően két vonat is megállt Budaörsön és nem tudott tovább menni. A történtek miatt hatalmas káosz alakult ki, Budaörs és Kelenföld között csak másnap indult újra a közlekedés.

Letört az áramszedő

A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. És ez még csak az első probléma volt ezen az estén. 

Betörött a szélvédő

Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött. A történtek miatt mindkét vonat Budaörsnél vesztegelt.

Fagyoskodó utasok

Természetesen a történtek nem arattak osztatlan sikert a vonattal utazók körében. „A lányom is vonattal jár. Most is Budaőrsön fagyoskodnak. Bemondani nem kell ám semmit. Minden héten van valami. A MÁV Európa szégyene” – írta egy dühös hozzászóló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI