A Fővárosi Törvényszék jogerősen 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az olasz vendgémunkást, aki részegen a Budapesten, a József körúti villamosmegállóba csapódott, és halálra gázolt egy fiatal lányt. A férfit, aki halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádoltak, végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől is.

Gázolás a József körúton

Amint arról korábban beszámoltunk, 2023. február 19-én hajnali 2 óra körül ittas állapotban, a megengedett sebességnél sokkal gyorsabban autózott egy olasz férfi a József körúton a Blaha Lujza tér irányába. A férfi ráadásul részeg is volt, emiatt elaludt a volánnál, ezért az autójával nem követte a forgalmi sáv vonalvezetését, s nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának, valamint az ott tartózkodó lánynak. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Meghalt a lány

A villamosmegállóban várakozó fiatal nő az ütközés során elszenvedett sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a rendőrök értesítették a 23 éves áldozat szüleit arról, hogy lányukat halálra gázolta egy férfi. Boglárka  a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős hallgatója volt és imádott táncolni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A barátjához ment

A gyászoló apa a tragédia után azt mondta, a lányuk épp a barátjához ment, amikor meghalt. „A villamosmegállóban várta a villamost, teljesen védett helyen. Pillanatok műve lehetett az egész történet, mert ahogy a képeken is láttuk, nagyon nem lehetett erre felkészülni”. 

Szerette az életet

„Nagyon életvidám lány volt. Nagyon szerette az életet. Egyetemre járt, itt Budapesten. Most lett volna a diploma munkája, június-júliusban. Nekem még olyan, mintha itt lenne valahol. Vagy teljesen mindegy, egy másik városban. Tehát az, hogy ő nincs most már közöttünk, ez még, ez még, ez még nem…” – mondta az édesapa.

Helyszíni felvétel a baleset után

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

5 évre ítélték

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2023. december 13-án tartott előkészítő ülésen, a vádlott beismerése és tárgyalásról való lemondása okán, ítéletet hirdetett az ügyben és a férfit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta őt a közúti járművezetéstől is.

Helybenhagyták az ítéletet

Az ítélettel szemben az ügyész a kiszabott joghátrány súlyosításért, míg a védő annak enyhítéséért jelentett be fellebbezést. A vádlott a döntést tudomásul vette – közölte a bíróság. A törvényszék a 2024. június 6-i nyilvános ülésén megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette. A másodfokú bíróság álláspontja szerint azonban a férfi javára írható enyhítő körülmények – a súlyosító körülmények mellett – nem adtak lehetőséget a büntetés enyhítésére. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK