Vízbe fulladt egy 6 éves kisfiú Hajdúszovátán. Diégó testvérével ment fagyizni, közelben megálltak a közeli csatorna partján halakat nézegetni, ott történt a tragédia. Hiába érkezett a gyors segítség, a kisfiú életét már nem tudták megmenteni.

Fagyizni mentek

Az édesapa szerdán pénzt adott Diégónak és a testvéreinek, hogy együtt menjenek el a boltba és vásároljanak maguknak édességet. A megtörté férfi nem is sejtette, hogy az lesz az utolsó alkalom, amikor a kisfiával találkozik. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A testvére szaladt haza

A család a legkisebb gyermekét veszítette el. Az édesanya épp takarított otthon, amikor a nagyobbik fia hazarohant és zokogva elmondta, hogy kistestvérét elragadta a víz. „Anya gyertek, mert a Diégó beleesett a vízbe”. Az asszony hiába ugrott oda, nem tudta megmenteni, mert őt is ellepte volna a víz. Valahogy vissza tudott fordulni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudott úszni

Diégó nem tudott úszni. Kétségbeesve kutattak utána a rokonok, de a náddal sűrűn benőtt csatornában alig láttak valamit. Az anya teljesen összetört, amikor méterekkel odébb egy nádba kapaszkodva megtalálták a fiát: „az utolsó pillanatig küzdhetett az életéért. Mint az anyja, megéreztem. Eleve oda küldtem volna a tűzoltókat, hogy menjen el, mert a fiam ott van a nádba, ki akart jönni, de nem tud. Ment a tűzoltó és tényleg ott volt. És fogta a két kis kezével a nádat” – mondta az RTL Híradónak a gyászoló anya.

Kihozták a vízből

A kisfiúért öt tűzoltó ment be a vízbe. Megkeresték a vízbe a gyereket, majd kiemelték és átadták a mentőknek. A mentősök közel egy órán keresztül próbálták újraéleszteni a gyereket, de sajnos nem sikerült.

Megölelte a fiát

„Én mindent mondtam. Fiam gyere vissza! Ne hagyj itt! Nyomkodtam a lábát, hogy hátha pulzust kap. Még utolsónak megöleltem, annyi volt” – mondta Szőllősi Réka, a kisfiú édesanyja.

Nyomozás indult

Az édesanya nem érti, mit kerestek a gyerekek a vízparton. A rendőrség emiatt is nyomoz. Rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit, valamit kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: