Drámai baleset történt 2021-ben, szenteste napján, Budapesten, a Soroksári út és Hentes utca kereszteződésében, ahol két személyautó ütközött össze. A balesetben egy 47 éves nő a helyszínen meghalt, a BMW 22 éves sofőrje lényegében sértetlenül megúszta a balesetet.  A kopott gumikkal haladó BMW a megengedettnél gyorsabban hajtott, amikor úton megcsúszott, majd frontálisan belecsapódott egy személygépkocsiba, amely a felismerhetetlenségig összetört és a HÉV-sínekre zuhant. A BMW sofőrjét csütörtökön állították bíróság elé.

Ajándékért ment

„Az akkor tízéves fiunkkal, Ábellel éppen a karácsonyfát díszítettük, amikor az anyukája elindult, hogy megvegye a laptopot ajándékba, amire a fiunk annyira vágyott. Az öröm és boldogság helyett viszont a fájdalom és szenvedés érkezett a rendőrök csöngetésével” – mondta a bírósági tárgyalás előtt a Blikknek az özvegy. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Összeomlott a család élete

„Még helyszíneltek, amikor elindultunk a kihallgatásra, én pedig láttam Vikit vérbe fagyva, a teste teljesen kicsavarodva hevert a földön. Aztán később a térfigyelő kamera felvételeit is bemutatták… A család élete egyik pillanatról a másikra teljesen összeomlott”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem értette, mi történt

A házaspár egy húsboltot üzemeltetett Viktória halála előtt. A tragédia után az özvegy képtelen volt tovább vinni a vállalkozást, ezért most biztonsági őrként dolgozik. „Két hétig nem ettem, nem ittam, csak meredtem magam elé. Nem értettem, miért történt ez velünk. Ábelnek még mindig vannak olyan pillanatai, mintha a lelke kiszállna a testéből. Jelenleg is nagyon nehezen tereli el a gondolatait” – mesélte szomorúan a 49 éves férfi, aki nem most találkozott először a felesége halálát okozó Márkkal.

Rossz állapotú autóval közlekedett

A vádirat szerint B. Márk közlekedésre alkalmatlan állapotú kocsija nem az évszaknak megfelelő gumiabroncsokkal volt felszerelve, illetve az autó elektromos rendszere a rögzítőfékkel és a kormányzással kapcsolatban már a baleset előtt aktív hibát jelzett.

3 évet kaphat

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a halálos közúti baleset gondatlan okozásával és más bűncselekménnyel vádolt férfit beismerés esetén a bíróság 3 év 5 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélje, valamint öt évre tiltsa el a járművezetéstől. Mivel apró vádmódosítás történt, az előkészítő ülést a hónap végére halasztották.

Ebben az autóban ült a családanya

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu/G.K

Bocsánatot kért

A baleset okozója az özvegynek tavaly többször írt, karácsony előtt pedig találkoztak is. Akkor bocsánatot kért, azt ígérte, a félárván maradt kisfiút segíteni fogja anyagilag. Kálmán elmondása szerint, végül ebből nem lett semmi.

Belebetegedett a tragédiába

„Megmondtam neki, hogy a szememben ő egy gyilkos, erre azzal jött, hogy véletlen baleset történt. Szörnyű volt látni ismét, türtőztetnem kellett magam, hogy ne csináljak hülyeséget” – mondta a férfi, akinek 13 év után kiújult a rosszindulatú daganata. A soha el nem múló gyász mellett, a súlyos betegséggel is meg kell küzdenie. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu/G.K