Többek között orgazdaság miatt emeltek vádat a 35 éves férfi ellen.

Több is volt a rovásán

A Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen 2 év börtönre ítélte és 3 évre kiutasította az országból azt a 35 éves svéd állampolgárságú férfit, aki ellen orgazdaság, közokirat-hamisítás, egyedi azonosítójellel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat az ügyészség – közölte a Kecskeméti Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A KékVillogó legfrissebb híreit itt olvashatod!

Ismeretlen személy volt a segítsége

A közlemény szerint a vádlott Svédországban egy az eljárás során ismeretlenül maradt személytől átvett két lopott személygépkocsit, hogy azokat külföldre szállítsa és értékesítse.
    

Többen is segítettek neki

A szállításhoz segítségül hívta egy szerb állampolgárságú ismerősét, akivel az autókat 2019. december 7-én Magyarországra hozta.
    

Így bukott le

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei Tompa külterületén ellenőrizték az autókat, és kiderült, hogy nem a hozzájuk tartozó rendszámok voltak rajtuk, illetve a vádlott egy hamis horvát személyi igazolványt és vezetői engedélyt adott át az igazoltatás során.
     

Kokaint is találtak nála

A vádlott kabátzsebében az előállítása során kokaint találtak, amit saját fogyasztásra hozott be Magyarországra.
   

Elítélték  

A férfi az eljárás során letartóztatásban volt, így az ítélet jogerőre emelkedését követően büntetése végrehajtását azonnal megkezdte – írták.

Friss hírek a KékVillógóról

Frontálisan ütközött a biciklis a szembe jövő kerékpárossal

Hihetetlen visszaélés: így lopta el gyanútlanok kártyaadatait és vásárolgatott vígan ez a nő

Tragédia: Halálra gázolt a vonat egy 14 éves lányt Budatéténynél

Kiemelt kép: Illusztráció