A szolnoki rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy tiszasülyi asszonyt, aki egy idős nőt károsított meg.

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát

Egy tiszasülyi idős asszony tett bejelentést a rendőrségen, hogy 2021. október 28-án egy magát önkormányzati dolgozónak kiadó nő bement hozzá egy levéllel, amit alá kellett írnia, hogy majd kapjon pénzt az önkormányzattól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rászedte az idős asszonyt

Az aláíráshoz a szépkorúnak egy okmánnyal kellett igazolnia magát, de azt nem találta és keresni kezdte. A keresésben segített neki az asszony is, majd miután megtörtént az aláírás a nő távozott, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eltűnt az aranygyűrű

A bejelentő csak másnap vette észre, hogy eltűnt az aranygyűrűje. A rendőrök adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, melynek eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Nem ritka az ilyen átverés, volt, aki híres focistának adta ki magát

A Kékvillogó is beszámolt arról az esetről, melynek során egy híres focista hasonmásaként csalt ki több százezer forintot egy férfi budapesti járókelőktől. Azt hazudta, hogy autómentőre kell a pénz, mert a gyermekéért megy a kórházba. Minden esetben aznapra ígérte, hogy visszaadja a kölcsönt, de soha többé nem jelentkezett.

Ez is érdekelhet:

Megkárosította a járókelőket

Több százezer forintot csalt ki kilenc embertől egy csaló, aki azt használta ki, hogy hasonlít egy volt válogatott labdarúgóra.

Autómentőre kért pénzt

Az 50 éves budapesti férfi az utcán szólított le járókelőket, majd a bemutatkozás után pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója és nem tudja kifizetni az autómentőt.

Még a telefonszámát is megadta

Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja. Ehhez megadta telefonszámát, sőt, aki bizalmatlan volt, annak megmutatta a focista Facebook-profilját is.

Valóban hasonlított a focistára

Mivel O. Attila valóban hasonlított a labdarúgóra, többen bedőltek a mesének és több tízezer forintokat adtak neki, de a férfi a pénz átvétele után soha többé nem jelentkezett.

Kenesei Krisztián nevében csalt

A Blikk az eset kapcsán azt írta, a focista, akinek a nevében pénzt kértek, nem más, mint Kenesei Krisztián, a 29-szeres korábbi magyar válogatott, illetve többszörös bajnok és kupagyőztes. A lapnak Kenesei megerősítette a történteket.

A focistát keresték meg a sértettek

„Felháborított az eset, örülök, hogy pont került a végére. Az átverések évekkel ezelőtt kezdődtek, abban az időben hetente kerestek meg a sértettek, hogy tudják, hogy nem én voltam, de valaki visszaélt a nevemmel. Háromszor voltam a rendőrségen feljelentést tenni. Ne dőljön be senki olyannak, aki a nevemben pénzt kér! Azt, hogy miért tartott ilyen sokáig elkapni, inkább nem kommentálnám.”

Letartoztatták a férfit

A nyomozók az őrizetbe vett férfit kilencrendbeli csalással gyanúsították meg, az ügy iratait megküldik az ügyészségnek. A Fővárosi Főügyészség közleményben tudatta, hogy a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu