Zsarunak hitte magát, rendőrségi villogóval járta a környéket egy autós Somogy megyében. Elképzelhető, hogy azért tette fel a villogókat, mert az autóját már rég kivonták a forgalomból.

Érdekes ellenőrzés

A Somogy megyei körzeti megbízottak december 22-én délelőtt a 61-es főúton, Taszár külterületén ellenőriztek egy személyautóval közlekedő férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kivonták a forgalomból

Hamar kiderült, hogy a jármű nem rendelkezik érvényes forgalmi engedéllyel, mert a hatóság korábban már kivonta a forgalomból. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fényhidat találtak

Az egyenruhások a műszerfal tetején egy nagyjából 20 centiméter széles fényhidat találtak, ami a szivargyújtóról működtetve, kapcsolásra kék-piros fényekben villogott.

A villogós személyautó

Forrás: police.hu

Elvették tőle

A megkülönböztető fény- és hangjelzés utánzására képes eszközök pusztán birtoklása is jogszabályba ütközik, ezért a rendőrök – az autó hatósági jelzéseivel együtt – azt a helyszínen elvették. A járművet vezető 34 éves csomai lakossal szemben mindkét szabálysértés kapcsán feljelentéssel éltek.

Elgázoltak egy rendőrnőt

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy baleset ért egy rendőrnőt közúti ellenőrzés során, Vác belterületén. A zsaru ugyanis éppen a finn módszeres ellenőrzést végzett, vagyis az adott szakaszon szinte egytől egyig csupán alkoholszondás ellenőrzés alá vonják ittas vezetők kiszűrésére. 

 A kollégája megkönnyezte

 „Mi már csak a tumultusra érkeztünk, a kocsisor feltorlódott és több rendőrautó is a helyszínen volt. Akkor tudtuk meg, hogy egy férfi elütött egy rendőrnőt, azt hallottuk, hogy az egyik kollégája meg is könnyezte, nagyon aggódtak érte. Nagyon reméltük mi is, hogy nem esett komoly baja” – mondta a Borsnak az egyik szemtanú.

Mentő vitte kórházba

A rendőrnő fejsérülést szenvedett, ami vérzett is, a helyszínről pedig végül aztán mentő vitte kórházba.  A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a baleset tényét. A gázolás kedden, hajnali háromnegyed hat körül történt.

57 éves férfi gázolt

„Vác lakott területén, a 2-es főúton, Katalinpuszta irányából Dunakeszi felé közlekedett személygépkocsijával egy 57 éves helybéli férfi – mondta a lapnak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabóné Berki Bianka – A főút 37-es kilométerszelvényében egy előtte haladó autóbusz mögül balra húzódott és próbálta kikerülni, amikor járműve elejével elsodorta a terelővonalon intézkedő rendőrnőt. A kolléganő könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték”.

Kiakadtak a rendőrök

Zsaruellátó Facebook oldalán nagyon sokan szorítanak és mielőbbi gyógyulást kívánnak a rendőrnőnek. Az egyik zsaru ezt írja: „Kíváncsi lennék, hogy aki elrendelte ebben az időjárásban és látási viszonyok között ezt a statisztika hajtását növelni igyekvő közlekedési ellenőrzést, na az ilyenkor hol van a felelősségre vonás során?! Sehol!” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció