Kigyulladt és lakhatatlanná vált egy családi ház a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton. A leégett épület lakóit a szomszédok fogadták be, a településen élők egy emberként szeretnének segíteni rajtuk.

Kigyulladt egy családi ház

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete, az épülettel egybeépített autótároló szín, benne egy gépkocsival, valamint egy mintegy húsz négyzetméteres melléképület Lipóton, a Kerekestó utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfékezték a lángokat

A lángokat a mosonmagyaróvári, a lébényi és a győri hivatásos, valamint a hédervári és a lipóti önkéntes tűzoltók fékezték meg.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lakhatatlan a ház

A Móvár Press információi szerint a lakótér kisebb mértékben károsult, de jelenleg a ház lakhatatlan és a villanyóra is leégett. A közeljövőben legfőképp munkaerőre és szakemberekre lenne szükség a családnak. A tető lebontásában kellene nagy segítség, majd egy új tető felépítése miatt ácsokra.

Szomszédhoz költöztek

„Szerencse a szerencsétlenségben, de a lakótér minimálisan károsult. Bútorok, ruhák és berendezési tárgyak csak kis mértékben sérültek” – mondta a család. Lakhatásukat egy szomszédnál oldották meg.

Az egész tetőszerkezet égett

Fotó: Hédervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Nehéz dolguk volt a lánglovagoknak

Fotó: Hédervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az anyagi kár jelentős

Fotó: Hédervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Példás összefogás

Lipót község lakói összefogtak, hogy segítsenek a bajba jutottakon. „Ha az segít, a régi tetőt lebontom és az új felépítésében is segítek. Továbbá felajánlok 100 ezer forintot azonnal” – írta valaki a Facebookon. „Mi segítünk a törmelék elhordásában és bármilyen fuvarban!” – tette hozzá egy másik helyi.

Tűz a Wekerletelepen

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szerdán délelőtt Budapest 19. kerületében, a Wekerletelepen kigyulladt egy épület. A Fő utcai kétszintes családi házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult, akik perceken belül oltani kezdték a lángokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy holttestet találtak

A tűz gyorsan terjedt az épületben, a ház tetőszerkezetére is átterjedt, ezért további tűzoltóegységeket riasztottak a helyszínre. A tüzet végül 33 tűzoltó fékezte meg, nyolc tűzoltójármű segítségével. A tűz által érintett épület melletti házból két embert kísértek ki a tűzoltók. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indul. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lipóti tűz helyszíne. Fotók: Hédervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület