Tragédiával is végződhetett volna pénteken az a baleset, amikor személyvonattal ütközött össze egy kisbusz a Szabolcs megyei Ajaknál, egy vasúti átjáróban. A kocsiban négyen, a vonaton mintegy kétszázan utaztak. A balesetet valószínűleg figyelmetlenség okozta.

Síneken landolt a kisbusz

A négy fős kőművesbrigád Szerencsről tartott hazafelé Tuzsérra, amikor is Rétközberencset elhagyva egy egyenes szakasznál a vasúti átkelő előtt hirtelen jobbra vette az irányt a kisbusz és több betonoszlopot kikerülve végül a síneken landolt. A balról közeledő vonat ekkor tőlük körülbelül 100 méterre lehetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Villámgyorsan szálltak ki

A kisbusz utasai villámgyorsan kiszálltak a kocsiból, úgy, hogy a gépkocsivezetőnek még segíteni is kellett, mivel fájlalta a lábát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elkerülhetetlen volt a csattanás

Ahogy az utolsó ember is elhagyta a buszt, már csattant is a mozdony, amely ekkor már vészfékezésben volt. A Záhony felől közlekedő szerelvény, lebontva a kisbusz elejét, nagy erővel lökte félre az útjában lévő járművet.

Ennyi maradt a kisbuszból

Fotó: Friss Média

Ködös idő volt

Bár a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, nagy valószínűséggel a nagy köd és így a jelentősen csökkent látótávolság nagy szerepet játszott a történtekben.

Egyenes út, korszerű fénysorompó

A Friss Média tudósításából kiderül: a vasúti átjáró előtt jó minőségű egyenes út van. Korszerű fénysorompó és félkarú sorompók biztosítják az átjárót. Elképzelhető, hogy a kisbusz vezetője későn észlelte a piros jelzést és menekülőútként kapta jobbra a kormányt, így akarva elkerülni az ütközést.

Hirtelen irányválttás

A nem megfelelő sebesség miatt azonban már nem tudott megállni és így csapódhatott a vasúti sínre a gépkocsi eleje, ahol végül bekövetkezett az ütközés. A kisbusz utasai annyit mondtak, hogy ők csak azt vették észre, hogy a jármű hirtelen irányt vált.

Boldog hozzátartozók

Időközben a kisbusz utasainak hozzátartozói is a helyszínre értek, hatalmas megkönnyebbülés volt számukra magukhoz ölelni a kisbusz utasait. Csodával határos módon mindannyian életben maradtak.

200-an a vonaton

A vonaton mintegy kétszázan utaztak, értük mentesítő járat érkezett a baleset helyszínére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fotó: FrissMédia.hu