Közleményben tudatta a Terrorelhárítási Központ (TEK), hogy október 20-án vesznek végső búcsút Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagytól, aki néhány nappal ezelőtt vesztette életét az esztergomi robbantás következtében.

Meghalt egy TEK-es

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt borzalmas dolog történt szeptember 20-án az esti órákban. Esztergomban ugyanis egy férfi magára és az őt kürülvevő rendőrökre robbantotta a külvárosban lévő házát, a tragédiában pedig a robbantón túl egy TEK-es kolléga is életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felrobbantotta a saját házát

Senki sem aludt nyugodtan Esztergom, Visegrádhoz közeli végén. Számos rendőrautó, mentő szirénája hasított bele a csendbe. Nem sokkal korábban, este hét körül ugyanis egy férfi felrobbantotta a házát. Az előre kitervelt merényletben meghalt az elkövető és egy rendőr, a Terrorelhárítási Központ munkatársa, több egyenruhás állapota pedig válságos, a helyi kórházban ápolják őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyakran üvöltözött

A környéken élők elmondása szerint a robbanást okozó férfi „nem volt komplett” és gyakran üvöltözött valakivel, pedig egyedül lakott. Úgy tudni adósságai voltak, az autóját már lefoglalta a bank, az áramszolgáltató pedig le akarta kapcsolni az ingatlanát a rendszerről, mert nem fizette a számlákat. KAPCSOLÓDÓ: Robbantás és szirénaszó Esztergomban: Soha nem volt még ennyi rendőr és titkosügynök a városban – helyszíni beszámoló, ezt láttuk az éjszaka – FOTÓK

Nem volt együttműködő

A férfi a rendőröket kiáltotta ki bűnbaknak, azt hitte ők vitték el az autóját és minden bajáért őket okolta, ezért úgy döntött csapdába csalja az egyenruhásokat. A férfihoz már délután kivonultak a rendőrök, de mivel nem volt együttműködő, a TEK-re is szükség volt. A robbanást vélhetően előkészítette a dühös férfi. Este hét körül magára gyújtotta a házat, ekkor a TEK kommandósai megpróbáltak behatolni az épületbe. A férfi ebben a pillanatban kinyitotta a gázpalack csapját, ami azonnal berobbant.

Csapdát állított a rendőröknek

Hatalmas lángok csaptak fel az esztergomi éjszakában a Bűbánat-dűlőben. A robbanásban meghalt az elkövető és az épületbe elsőként belépő TEK-es, Kónya Gábor Lajos, akit két kisgyermeke várt volna haza. A rendőrt Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki. EZ IS ÉRDEKELHET: „Mélyen meg vagyunk rendülve” – Feketébe borult a rendőrség, egy emberként gyászolják az esztergomi robbantásban meghalt TEK-es kollégát

Ekkor temetik

A posztumusz rendőr főhadnagytól október 20-án 15 órakor, katonai tiszteletadás mellett vesznek végső búcsút a nyíregyházi Északi temetőben, tudatta a TEK. A család kívánalma szerint a gyászszertartás nem sajtó nyilvános esemény, a hősi halottat hozzátartozói, barátai és kollégái kísérik utolsó útjára. 

Így vannak sérültek

A TEK arról is hírt adott, hogy a robbanás következtében megsérült munkatársak állapota nem igényel további aktív kórházi ellátást, ezért a héten már valamennyi rendőr rehabilitációja otthoni körülmények között zajlik, további szakkezelésüket a TEK egészségügyi szolgálata segíti és szervezi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: rendőrkordon a helyszínen – Fotó: MTI