Október 15-ig nem lehet bekapcsolni a fűtést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság objektumaiban – ez derül ki egy, a Zsaruellátó nevű Facebook-csoportba feltöltött levélből. A klímák távirányítóit pedig kötelezően le kell adniuk az ott dolgozóknak.

Október 15-től lehet fűteni

A „valamennyi szervezeti elem” vezetőinek kiküldött utasítás két kormányrendeletre hivatkozik, és ezek alapján azt írják: „a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi objektumában – ellenkező intézkedésig – a központi fűtés (gázkazán, távfűtés) a fűtési idény kezdetével, 2022. október 15-től indítható el”.

Ezt a levelet tették közzé

Forrás: Facebook/Zsaruellátó

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A raktárba kell leadni

Ezzel párhuzamosan megtiltják minden egyéb alternatív fűtőeszköz használatát. A vezetőknek emellett gondoskodniuk kell „az Igazgatóság tulajdonát képező fűtőberendezések” szabályozóinak – például a klíma távkapcsoló -, illetve az elektromos fűtőberendezések (hősugárzók) összegyűjtéséről és raktárba helyezéséről.

Fegyelmi felelősség

A magántulajdonú eszközöket pedig el kell távolítani. „A fentiekben foglaltak végrehajtását a vezetők ellenőrizzék és – fegyelmi felelősség terhe mellett – az intézkedést tartsák, illetve tartassák be” – zárul a levél.

18 fok

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta az energiaválság miatt két héttel ezelőtt a Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a fűtést korlátozzák az állami intézményekben, ennek értelmében pedig 18 fokban szabták meg a maximumot.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egészségügyi kockázat

Azóta több cikk is megjelent annak kapcsán, hogy ez milyen egészségügyi következményekkel járthat, ennek ellenére a Zsaruellátó oldaláról kiderül, náluk is hőmérséklet stop van. A levélben azt írják, hogy a „a fűtés beindítására csak és kizárólag az MRFK-ról (Megyei Rendőr-főkapitányság) érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”. 

Hősugárzók

Valamint hozzátették, hogy „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett”. Végül pedig azzal zártak a levelet, hogy: “A hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó.”

Fokozódó feszültség

A Zsaruellátó oldalán a napokban egyébként több poszt is megjelent a fentiek kapcsán, volt aki részletesen írt arról, milyen negatív következményei lehetnek a 18 fokos szabályozásnak, mások pedig jobb híján poénnal próbálták meg oldani a feszültséget.

Kiakadtak

A poszt alatt egyébként több dühös komment is megjelent, az egyik hozzászóló azt írta: “Az augusztus 20-i tűzijáték költségéből egy jó ideig melegedhetett volna sok intézmény…”

Kiemelt kép: Fővárosi Katasztróafvédelem – Forrás: budapest.hu