15 méter mély kútból mentettek ki a tűzoltók egy gyermeket szerda délután. A 4 éves kisfiú csak bele akart nézni a kútba, ekkor esett bele.

Kimentettek egy gyereket

A tűzoltókat is megviselte a szerda délután történt eset, amikor egy négyéves kisgyermeket mentettek ki egy kútból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyűrűs kút

Használaton kívüli gyűrűs kútba esett egy kisfiú egy családi ház udvarán szerdán délután a Fejér megyei Előszálláson – olvasható a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ebbe a kútba esett a kisfiú

Forrás: OKF

Benőtte a borostyán

A kútban víz nem volt, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a benne lévő borostyánbokor gyökérzetét fokozatosan tépték fel, ügyelve arra, hogy a bokor ágai ne hulljanak a négyéves kisfiúra.

Egy tűzoltó ment le érte

A 15 méter mélyen lévő gyermekhez folyamatosan beszéltek a mentésben résztvevők, majd végül egy mentőkötéllel – kötélbiztosítás mellett – egy tűzoltó ereszkedett le hozzá, aztán a karjaiban tartva, magához ölelve hozta fel a felszínre a fiút.

Mentők várták a kisfiút a felszínen

Súlyosan megsérült

A gyermeket annak súlyos sérülései miatt mentőhelikopter szállította kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kötéllel ereszkedett le a tűzoltó

Forrás: OKF

Kíváncsi volt

„Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent, zuhant. Zuhant. Zuhant. Rémült volt. Megsérült. Hiszen még gyerek. Hiszen még csak négyéves. Nem tudjuk, mit érzett. Nem tudjuk, mennyire félt. Mi csak tűzoltók vagyunk. Megtaláltuk. Beszéltünk hozzá. Lementünk érte, felhoztuk. Ez az eset éppen eléggé megviselt mindenkit. Ne súlyosbítsátok rossz ízű kommentekkel. Inkább kívánjunk közösen jobbulást a kisfiúnak. Köszönjük” – tette hozzá a katasztrófavédelem a bejegyzésben.