Szörnyű állapotok uralkodnak a szentgotthárdi pszichiátriai intézetben. Egy videóból kiderült: a mentálisan sérült betegeket ellepik az ágyi poloskák, és hiába próbálják kiirtani az állatokat, azok rövid időn belül újra megjelennek. A betegek aláírást is gyűjtöttek már az ügy rendezése érdekében. Az írás végén mutatjuk a durva videót!

Áldatlan állapotok

Az Átlátszó számolt be arról egy videó alapján, hogy a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában, hivatalos nevén a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye épületében igazi poloskainvázió van. A lap forrása úgy fogalmazott, „ez csak egy ágy, a többi az ugyanez a szint”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már öt éve tart

A lap informátorának elmondása szerint az 1952-ben alapított intézményben 2018 óta ilyen a helyzet. A fertőzés kapcsán azt mondta, „ilyen apró fújások vannak, de két-három nap múlva ugyanaz a helyzet áll fel”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Folyamatban van”

Emellett azt is elárulta, hogy „volt olyan, hogy a betegek aláírást gyűjtöttek, lementek az iroda elé, de csak azt a választ kapták, hogy folyamatban van az irtás.

Elhatalmasodott az invázió

Eddig csak ebben az épületben volt probléma, most már a másik épület szintúgy fertőzött. Elhatalmasodott ez a poloskainvázió” – folytatta a szemtanú.

Már nappal is előjönnek

Az is kiderült: hiába tartják éjjeli állatnak az ágyi poloskát, azok már nappal is előjönnek. A forrás szerint az ápolók próbálnak segíteni, de nincs elég eszközük – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Hiába cserélik az ágyneműt

Cserélik az ágyneműt, de „mindegy, mit csinálnak, mert függetlenül attól, hogy frissen föltesznek egy lepedőt, vagy huzatot, fél óra múlva megnézi az ember, körülbelül 50-60 darab rovar jelenik meg körülötte. Hiába van porszívózás, takarítás”.

A kívülállók nem láthatják

Az informátor azt is jelezte, a problémáról a betegek nem is tudnak szólni a hozzátartozóknak, az áldatlan állapotokat nem láthatják kívülállók. Az intézmény látogatási rendjét idézte, mely szerint „a látogatás az intézmény udvarán kialakított helyen, illetve a látogatót fogadó helyiségben történhet”.

„Mindent megtesznek”

A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye szűkszavúan ennyit írt az Átlátszónak: a fertőzés megszüntetése érdekében az intézmény és a fenntartó is megteszi a szükséges intézkedéseket. Az ellátottak látogatása az intézményre vonatkozó látogatási rend szerint biztosított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyszínen készült videó

Forrás: Átlátszó

Kiemelt kép: illusztráció