Kamerán keresztül látta meg imádott lánya halálos balesetét az a jánossomorjai apa, akinek lányát egy bedrogozott szlovák sofőr gázolta halálra a biciklisávban. A férfi ezután egy családapát is elütött, László élet és halál között lebeg.

Két embert ütött el

Két család életét tette tönkre az a bedrogozott szlovák férfi, aki hétfő hajnalban, két óra különbséggel gázolt el két kivilágított, szabályosan közlekedő biciklist a kerékpársávban. A 20 éves Viktória azonnal meghalt, míg a kétgyerekes családapa, László gerincsérülésével az életéért küzd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elgázolta a kézilabdás lányt

Mint minden hajnalban, úgy hétfőn is fél négykor indult dolgozni a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján a kézilabdás Budai Viktória. Otthonától pár háztömbre járt, amikor a biciklisávba hajtva elgázolta egy hatalmas fekete terepjáró.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy másik embert is elgázolt

A sofőr a baleset után nem állt meg, esztelenül száguldozott tovább. Másfél óra múlva pedig Mosonmagyaróváron egy másik kerékpárost is elütött.

Mindkét áldozatát cserbenhagyta

A kétgyermekes M. László is szabályosan haladt saját sávjában, amikor a Mercedes padlógázzal nekihajtott. Ahogyan Vikit, úgy a férfit is magára hagyta, egyikük mellett sem állt meg segíteni. 

Az apa látta a baleset helyszínét

A fiatal lány édesapja a helyi térfigyelőről tudta meg, mi történt. „Két órával később ment dolgozni, és látta a lezárt területet, de akkor még nem tudta, mi történt” – mondta a Borsnak Viktória édesanyja.

A felvételeken látta meg lánya biciklijét

„Nálunk azonban folyamatosan működnek a térfigyelők, és amikor a férjem beért a munkahelyére, megnézte a felvételeket. Ott látta meg az ismerős biciklit” – mondta a gyászoló édesanya.

“Nincs büntetés, ami méltó lenne”

Viktória édesapja azonnal a helyszínre ment, ahol a rendőrök már közölték vele a tragikus hírt. ”Olyan sebességgel ütötte el az az ember, hogy azonnal meghalt. Ezt nem lehet felfogni, nincs az a büntetés, ami méltó lenne ennek az embernek”.

Kislánya után ment

László, az ámokfutó másik áldozata, négyéves kislányáért ment biciklivel. „Mindig ki volt világítva a biciklije, még sziréna is volt rászerelve. Szabályosan ment a sávban” – mondta László egyik családtagja a Borsnak.

Kómában fekszik

A férfi azóta válságos állapotban, kómában fekszik. Túl van egy idegsebészeti műtéten, a gerince is eltört. „Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha a kislánya is ott ül a biciklin. A hatalmas sebességtől a gyerekülés kettétört. Ha ott lett volna, ő már nem élne” – mondta László egyik rokona.

Elfogták a gázolót

A gázolót az eset után pár órával elfogták, kiderült, hogy bár a kocsit és őt Mosonmagyaróváron találták meg, de szlovák állampolgár, a baleset idején pedig drogozott is. A 35 éves férfit a zsaruk az elfogása után őrizetbe vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

 Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu