8 év után végre lezárult Renner Erika ügye. Ő az a nő, akit volt szerelme saját lakásán megkötözte, elkábította, majd nemi szervét lúggal öntötte le. Az orvosként dolgozó Bene Krisztiánt a bíróság örökre eltiltotta hivatásától, Renner Erikának pedig 25 millió forint kártérítést ítélt meg.

Lúggal öntötte le volt szerelmét

Bene Krisztián még 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyerekkoruk óta ismerték egymást

A nyomozás adatai szerint Erika és Krisztián gyermekkoruktól ismerték egymást. Később újra összefutottak, majd kapcsolat szövődött közöttük, ám ennek Erika véget vetett több év után. Ezt azonban B. nem tudta feldolgozni, így személyesen és telefonon is zaklatta a nőt. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bizonyítékot találtak az autójában

A támadás után Bene Krisztiánra terelődött a gyanú. A férfi autójának kesztyűtartójában meg is találtak egy fecskendőt és a kábításhoz használt szer maradványait. Bár az orvos mindvégig tagadott, a tárgyalások alatt kiderült, hogy az elkövetés előtt hetekkel úgy módosított megszokott futóútvonalán, hogy az Erika háza előtt vezessen el. 

A GPS buktatta le

Bár az orvos mindent megtett, hogy betonbiztos alibit biztosítson magának, egy GPS-alapú fitneszalkalmazás elárulta, merre járt. Arra sem tudott választ adni, miért emlékezett olyan részletekre az épület akkori állapotáról, amelyeket nem is kérdeztek.

Hatszor ítélték el

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el. 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, illetve örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Átutalta a 25 milliós kártérítést

A Fővárosi Ítélőtábla június 1-jén jogerősen helybenhagyta a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet, s Renner Erika számlájára kedden átutalták a 25 millió forintot és a több mint 500 ezer forintos perköltséget.

Rossz helyre ment a pénz

A pénzt az iratok kézhez vételétől számított 15 napon belül kellett volna megkapnia a nőnek.  A határidő július 27-én járt le, de mivel Bene Krisztián apja Renner Erika számlája helyett valamiért a végrehajtónak utalta az összeget, az áldozatnak kellett futnia a pénze után.

Nem érez elégtételt

Renner Erika most a Telexnek azt mondta, nem érez elégtételt, úgy gondolja, ez az összeg járt neki. Szerinte az ilyen eljárásoknak úgy kéne haladniuk, mint kés a vajban, ő azonban az elmúlt nyolc évben sokszor érezte mellékszereplőnek magát, akit „csak ide-oda lökdösnek a rendszerben”.

Teljesen tönkre ment

„Ugyan súlyos fizikai sérüléseket szenvedtem, de a hatósági eljárások alatt szerintem sokkal jobban sérültem. Abban mentem igazán tönkre” – mondta Renner Erika. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: