Egy Cegléd külterületén található tanyához riasztották a tázoltókat. Széna és szalma égett. Az anyag kár majd 9 millió forint volt.

Széna, szalma

Az oltás után a tűzvizsgáló helyszíni megállapítása szerint gyújtogatás okozta a 360 szalma-, valamint a 600 szénabála leégését. A kár meghaladta a 8,6 millió forintot.

Kevés volt a nyom

A helyszín „nyomszegény” volt, de a kihallgatások eredményre vezettek. A gyanú egy ott dolgozóra terelődött, ő azonban kitartóan tagadott, sőt megpróbálta bemártani egy volt munkatársát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A helyszín

Két hétig úgy érezhette, megúszta

Később „a kihallgatási taktika meghozta a fordulatot” és a 24 éves fiatalember gyanúsított lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörve, részletes vallomást tett

Pontosan elmondta, hogy milyen sorrendben, hogyan lobbantotta lángra a bálákat öngyújtójával. Utána a tanyán biztosított lakhelyére ment, majd aludni tért. Nem sokkal később hallotta a hangos riadalmat, kiszaladt és részt vállalt a jószágok mentésében.

Haragudott a főnökre

Állítása szerint munkaadója iránt érzett haragja motiválta, nem bírta elfogadni gazdája mentalitását és az emberekhez való hozzáállását, ez idegesítette.

Nem voltam szájhős

Korábban többször összevitatkoztak, meg is fenyegette, amit végül 2021. augusztus 8-án hajnalban be is váltott – „Nem voltam szájhős” – jellemezte önmagát, majd hozzátette: „én nem vagyok haragtartó”.

Előzetesben maradhat

A férfi ellen rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Videó a férfiről

Címlapkép a rendőrség felvétele.