Nagyon súlyos sérüléseket szenvedett az a túrázó, akinek holttestét a Zemplénben találták meg. A 41 éves Imre eltűnését édesanyja jelentette a rendőrségen. A speciális mentők szerint napokig szenvedhetett a férfi a sziklás, járhatatlan helyen. Hiába volt nála két telefon is, nem tudott segítséget kérni.

Egyedül ment túrázni

A Hajdúböszörményben élő férfi a múlt hét elején indult egyedül a túrázni egy sátorral. Pár napra rá küldött több szelfit és fotót is a Facebookon az édesanyjának. Így mutatta meg, hogy milyen szép helyen táborozik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az anyja értesítette a rendőrséget

Csütörtökön már hiába kereste az édesanyja, nem vette fel a telefont, valamint nem is üzent. Végül az idős asszony értesítette a rendőrséget. A miskolci Spider Mentőcsoport szombaton kapta a jelzést, hogy egy eltűnt embert keresnek és szükség lehet speciális mentőkre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonosították a helyszínt

Lehoczki László a Blikknek azt mondta, hogy a helyi szakembereknek épp az édesanyának átküldött fotók alapján sikerült pontosan behatárolniuk a helyszínt, hogy hol verhetett sátrat az eltűnt személy. A kutatásban több tucatnyian vettek részt: rendőrök, speciális mentők, vadászok, és az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei keresték Imrét.

Megtalálták a sátrat

Először a sátrat találták meg, éppen ott volt, ahol a fotók alapján sejtették. Ezután kezdődött a veszélyes hegyoldal átkutatása. A férfit folyamatosan szólongatták, illetve hívták a nála lévő két telefont is. 

Napokkal korábban meghalhatott

Végül az egyik telefon csörgése vezetett nyomra, a hang alapján szombaton késő este a hegyoldalban megtalálták Imre élettelen testét. Nem lehetett rajta segíteni, vélhetően napokkal korábban belehalt a sérüléseibe. Éjszaka azonban már túl veszélyes lett volna levinni a holttestet, így másnap mentek érte a speciális mentők.

Súlyosan megsérülhetett

A csúszásnyomok alapján feltételezhető, hogy a férfi nem halt bele a zuhanásba, legalább száz métert vonszolta magát attól a ponttól, ahova a szikáról zuhant. Ám a sérülései olyan súlyosak lehettek, hogy a nála lévő telefonon nem tudott segítséget hívni, s az is lehet, hogy a tudata sem volt már tiszta.

Nehezen jutottak el a helyszínhez

Vasárnap reggel a kelet-magyarországi speciális mentők egy kvados tagjával megerősítve terepjárójukkal jutott a helyszín közelébe. A hegyoldalon alpintechnika segítségével biztosítva magukat láttak hozzá a holttest lehozatalához. A helyszínelő rendőrök és a természetőrök felvezetésével jutottak a helyszínre.

Alig tudták lehozni az áldozatot

„Mi is csak kötelek segítségével jutottunk fel a holttesthez, enélkül képtelenség volt megállni a gördülő köves hegyoldalon. Az áldozatot egy speciális hordággyal köteleken engedtük lépésről lépésre egyre lejjebb. Végül sikerült egy olyan pontra juttatni, ahova terepjáróval is fel tudtunk kapaszkodni. Más megoldás nem lévén, az autó tetőcsomagtartójához rögzítve szállítottuk a hordágyat vízmosásokon, sziklás szakaszokon keresztül csaknem hét kilométeren át, hogy az áldozatot átadhassuk a halottszállítóknak” – mondta a mentés vezetője.

Tíz métert zuhant

Az eddigi adatok szerint a férfi megcsúszott a nedves sziklán, s mintegy tíz métert zuhanhatott az éles kövekre. Ez okozta a halálos sérüléseket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Spider Mentőcsoport