Amint azt a Kékvillogó is megírta Dunakesziről indult kórházba férjével és 2 éves gyermekével az a 25 év körüli kismama, akinél aztán menet közben elfolyt a magzatvíz. A család végül nem ért be a kórházba, egy budapesti benzinkútig jutottak, ahol aztán végül meg is született a kicsi.

Jöttek a mentők

A családfő persze félreállt és értesítette a mentőket. A mentésirányító pedig azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és a koraszülött-rohamkocsit, amik perceken belül a helyszínre értek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kocsi hátsó ülésén született meg

Ezután egy tapasztalt mentőtiszt vizsgálta meg az édesanyát, majd (helyesen) úgy döntött, hogy már nem mozgatják az asszonyt, és a kis személyautó hátsó ülésén, a csomagtartót felnyitva segítik világra a gyermeket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bella felsírt

A kis Bella gyorsan meg is született és szinte azonnal felsírt. Helyszíni ellátást követően az édesanyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – számolt be a nem mindennapi szülésről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Nem volt idő pánikra

Az anyuka most az RTL Híradónak szólalt, Czikó-Ruszinkó Réka elmondta, nem volt idő pánikra, az ösztönök dolgoztak. Az édesanya elárulta, csak arra tudott gondolni, hogy a baba jól legyen, és hogy minél előbb kiérjenek a mentők.

Fájásokkal ébredt

Réka egyébként már reggel 15 perces fájásokkal ébredt, aztán elment zuhanyozni, de a fájások közti idő egyre rövidült. Éppen ezért szólt is a férjének, majd gyorsan kocsiba is ültek, de annyi idő már nem volt, hogy be is érjenek a kórházba.

Nem esett kétségbe

Megálltunk a benzinkúton, a mentők elindultak felém, a diszpécser irányította a férjemet, hogy mit csináljon. Lehajtotta a hátsó ülést, kinyitotta a csomagtartót, és igazából ott már nekem tolnom kellett. Nagyon gyorsan történt minden, csak annyi jutott el a tudatomig, hogy ez a baba itt fog megszületni az autóban, a benzinkúton.‘ – mesélte az anyuka, aki egyáltalán nem esett kétségbe a körülmények miatt.

Köszönet

Réka amúgy arról is beszélt, hogy a benzinkutasok is nagyon segítőkészek voltak, hozzájuk szeretne is visszamenni és köszönetet mondani. Az anyuka azt is elmondta, a kis Bella remekül van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes riport

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet