Hétfő délután két autó ütközése nyomán súlyos villamosbaleset történt Budapesten, a 9. kerületi Nagyvárad téren.

Figyelmen kívül hagyták a tilos jelzést

Egy kombi Toyota Avensis haladt az Üllői úton a Klinikák felől a Népliget felé, amikor az autót vezető férfi figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa tilos jelzését és behaladt a Nagyvárad téri kereszteződésbe. Balról, az Orczy úton egy Ford érkezett, ami már nem tudott lefékezni és a Toyota bal első ajtajának koccant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Belerohant a villamos

A Toyota az ütközéstől iranyíthatatlanná vált és a Haller utca felől behaladó 24-es villamos elé sodródott, amely az intenzív fékezés ellenére az Avensis jobb oldalába rohant.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszorult a roncsba

A villamos fedélzetén senki sem sérült meg, a Toyota jobb első ülésen utazó hölgy viszont beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki, majd kórházba szállították.

A Toyota jobb oldalába rohant a villamos

Nagy erőkkel indult a mentés

Nem ért célba a 24-es villamos

A jobb első ülésen utazó nő kórházba került

Elszállították a sérült járművet

A vezetők nem sérültek meg

Az autók vezetői nem sérültek meg az ütközés(ek)ben, azonban érdekesség, hogy mindketten azt állították először, hogy zöld jelzésen haladtak be a csomópontba. A 2M és a 24-es villamos helyett bő egy órán keresztül pótlóbusz közlekedett a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: Pásztói Zsolt és Kovács Attila