Noha a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, ennek ellenére sokan úgy vélik, hogy azoknak is köze lehetett Ferenc halálához, akik előtte brutálisan megverték.

Sokan kétkednek

A helyiek szerint megölhették azt a fiatal férfit, akinek a holttestét egy fára felakasztva találták meg néhány napja Jászberényben: legalábbis ezt mondja a család és az ismerősei – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csecsemővel a karjában rugdosta az áldozatot

Pár napja került nyilvánosságra egy olyan videó, amelyen hangosan ordít fájdalmában egy földön fekvő férfi, miközben többen ütik és rúgják. A kegyetlen verés néhány napja történt Jászberényben. A sokkoló felvételen az látszik, ahogy többen botokkal ütnek egy fiatal férfit. Az egyik nő ráadásul a csecsemőjével a kezében rugdossa és tapossa az áldozatot, közben a rémült kisgyerek is sír.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így találtak rá

A férfi a brutális verés után eltűnt, másnap pedig már csak a holttestét találták meg egy erdőben. „Mentünk keresgélni és az egyik magyar gyerek látta őtet meg, és úgy mondta, hogy ott a Ferike, ott a Ferike, és már akkor láttuk, hogy fel van akasztva” – mesélte nevelőanyja.

Soha nem bántott senkit

A csatorna információi szerint azért verhették össze Ferencet, mert ráfogták, hogy megtámadott egy lányt. Nevelőanyja szerint ez hazugság, mert a férfi soha nem bántott senkit. A helyiek még mindig sokkosak a tragédia miatt és szerintük nem öngyilkosság történt.

Elég lenne egy ütés

„Nem saját magát akasztotta fel, aki ezt állítja, az mind hazudik, mert egy ilyen ütéstől egy elég lenne, aztán szerintem mindenki ott maradna. Az a gyerek nem olyan volt, aki magát odamegy, aztán felakassza” – magyarázta az egyik helyi, aki kérte, hogy arcát ne mutassa a kamera.

Mit keresett nála a kutyalánc?

Egy ismerős egy hozzászólásban is leírta, hogy szerinte a támadók húzták fel a fára a férfit egy kutyalánccal. A környékbeliek kizártnak tartják, hogy önkezével vetett véget az életének. „Az a kérdésem, hogy olyan verés után hogy jutott ő oda a tetejére, ahol állítólag fel volt akasztva a gyerek, hogy jutott oda a tetejére is a kutyalánc, hogy került hozzája?” – osztotta meg kételyeit egy másik helybéli.

Bántalmazói okozták halálát nevelőanyja szerint

„Örült, ha el tudott menekülni, ha életben maradt is. Vagy szerintem ott a helyszínen már meg is volt halva” – fűzte hozzá. Családja is azt mondja, hogy Ferenc sosem végzett volna magával, szerintük ha mégis ez történt, annak a verés és a megaláztatás lehet az oka, így mindenképpen bántalmazói okozták a halálát.

A hatóságok szerint nem emberölés történt

„Ők kergették a halálba, mert annyira ütötték, annyira verték, hogy a gyerek inkább képes volt arra, hogy felakassza magát” – jelentette ki nevelőanyja. Végül csoportos garázdaság miatt indult eljárás, négy embert vettek őrizetbe. A rendőrség korábbi közlése szerint kizárták az idegenkezűséget.

Itt tudsz segíteni

Az áldozat családjának nincs pénze eltemettetni a férfit, ezért segítséget kérnek. Az adományokat ide lehet küldeni: Banya Klaudia, OTP Bank: 11773456-01993165. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)