Amikor meglátták, hogy az erős szél miatt hatalmas lángok csapnak fel, megijedtek és elszaladtak a helyszínről. Ám életkoruk miatt csak egyikük állhat bíróság elé.

Ezért gyújtogattak

Tudni akarták, hogyan terjed a tűz, százmillió forintos kárt okozott két gyerek tavaly márciusban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Demecserben – hangzott el az RTL híradójának szombat esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt található a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokáig küzdöttek a tűzoltók

2022 márciusában kapott lángra a Demecserben található cérnagyár. A tűzoltók is csak légzőmaszkban tudták megfékezni a lángokat. Az eset nyomai még egy évvel később is látszanak az épületen. A kormos falak körül törmelék látható.

Nem tudni, miért ezt a helyszínt választották

Cérnabálák és egész gyártósorok semmisültek meg a tűzben. Mindez azért keletkezett, mert két gyerek a kerítés közelében azt szerette volna megtudni, hogy milyen gyorsan terjednek a lángok a száraz avarban. Ezért két gyufával meggyújtották a növényzetet.

Gyorsan megtudták a válaszokat

Azonban az erős szél gyorsan hatalmas lángokat szított, a gyerekek pedig megijedtek és inkább elszaladtak. Ezt követően a tűz őrizetlenül és akadálytalanul terjedhetett tovább. Az üzemben közel száz millió forintos kár keletkezett a felelőtlen gyerekek miatt.

Videón az oltás

Méhcsaládok is elégtek a tűzben

Noha a közelben álló akácerdő azóta kizöldült, azonban az egyik közelben gazdálkodó méhcsaládjai is odavesztek, amely szintén több millió forintos kárt jelent. Az ügyészség gondatlan közveszélyokozás miatt emelt vádat a kamaszok ellen.

Másfél év javítóintézeti nevelést adna neki az ügyészség

Pontosabban csak az egyikük ellen, ugyanis csak ő volt 14 éves a történtek idején, vagyis büntethető, amikor a cselekményt elkövette. Társát ebből kifolyólag nem lehet bíróság elé állítani. Előbbi fiú 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelést kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen mindent beismer. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a katasztrófavédelem helyszíni videójából származik.)