Magyarországon fogták el azt a két szlovák férfit, akik több áldozatot is becsaptak az unokázós trükkel. A komáromi rendőrök őrizetbe vették őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A trükk

A trükk nagyjából mindig hasonló volt. Áldozatukat azzal az ürüggyel hívták fel, hogy a hozzátartozójuk bűncselekménybe keveredett, a rendőrségen fogva tartják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lelki terror

A rosszindulatú telefonáló ezzel megijesztette a sértettet, lelki nyomást alatt tartotta. A fordulat itt következett be, hiszen a tettesek ügyvédnek adták ki magukat, és milliós összegekért vállalták, hogy azonnali szabadítják a hozzátartozót. A csalók nagy rutinnal adták elő meséjüket

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindent pénzt összegyűjtöttek

A gyanútlan sértettek az összes pénzt, ékszert összegyűjtötték, hogy megmentsék szeretteiket. Volt olyan, aki még a bankba is elment, hogy a megtakarításához hozzányúljon.

Milliós csalás

A 29 és a 21 éves szlovák férfiak a gyanú szerint egy komáromi nőtől a fenti módon 3 millió forintot, további három sértettől pedig több mint 7 millió 500 ezer forintot zsebeltek be az elmúlt egy hónapban.

A nyomukba eredtek a zsaruk

A rendőröknek sikerült megállapítani a két szlovák állampolgár személyazonosságát. Ebben együttműködött a Komáromi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a szlovák társhatóság is.

Elfogták őket

A tetteseket július 11-én 12 óra 15 perckor fogták el a nyomozók. A bűnözők két órával korábban Békés Vármegyében csaltak ki egy áldozattól több mint 4 millió forintot. A rendőrök megtalálták az autóba rejtett készpénzt, az elkövetőket pedig előállították.

Őrizetbe vették őket

Ellenük 4 rendbeli nagyobb kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásukat követően a komáromi rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezésükre a Komáromi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit a Komáromi Járásbíróság 2023. július 13-án elrendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Ellopta az értékes kerékpárt, majd 12 ezer forintért eladta a piacon – a rácsok mögött gondolkodhat a tettén

Kiemelt kép: police.hu