Egy férfi ellopott egy 350 ezer forint értékű kerékpárt, majd másnap egy üzletbe is betört Budapesten, a Józsefvárosban. A rendőrök pár nappal később azonosították, és a barátnője lakásán elfogták.

Betörtek egy 8. kerületi üzletbe

Június 11-én hajnalban betörtek egy 8. kerületi üzletbe, ahonnan több százezer forint tűnt el. A rendőrség a biztonsági kamera felvétele alapján kezdte keresni a tettest. Személyes adatait nem ismerték, ezért ismeretlen elkövető ellen indult az ügy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Értékes bringát loptak

Néhány nappal később egy kerékpárlopásról érkezett bejelentés. A tolvaj az egyik budapesti egyetem parkolójából vitte el a 350 ezer forintot érő biciklit. A sértett csak június 14-én vette észre, hogy eltűnt a kerékpárja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két eset, egy elkövető

A kamera ott is rögzítette az esetet, amelyet visszanézve kiderült, hogy június 10-én egy férfi levágta a kerékpárláncot, majd eltolta a járművet. A felvételek alapján felmerült a gyanú, hogy a biciklitolvaj és a betörő ugyanaz lehet. A kollégák kiterjedt adatgyűjtésének köszönhetően sikerült megtudni az elkövető adatait.

Lezárt lakást találtak

Másnap két egyenruhás a szolgálatkezdés után kiment a férfi ismert lakhelyére. Lezárt lakást találtak, ezért kikérdezték a szomszédokat, adatot gyűjtöttek. Ekkor megtudták, hogy a férfi feltételezhetően a barátnőjénél tartózkodik.

A barátnőjénél keresték tovább

A megadott címen az elkövető barátnője nyitott ajtót. Kérdeztük tőle, hogy ott van-e K. László. A nő erre azt felelte, hogy nem tudja, van-e valaki a lakásban, mert akkor ébredt fel.

Zavart viselkedés

Mivel zavartan viselkedett és kitérő válaszokat adott a kérdésekre, a zsaruk sejtették, hogy a keresett férfi benn lehet. Bementek a lakásba, és a férfi éppen akkor lépett ki a mellékhelyiségből.

Beismert mindent

A rendőrök egyértelműen felismerték a kamerafelvételen látott személyt. A férfi azonnal közölte, hogy nem akar menekülni. Beismerte mindkét bűncselekmény elkövetését, valamint elmondta, hogy a kerékpárt a piacon 12 ezer forintért eladta.

Letartóztatták

A 34 éves K. Lászlót kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével gyanúsítják, a bíróság június 16-án elrendelte letartóztatását – fejezte be a történetet a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció