A kutyás gazdik egyik legnagyobb szívfájdalma, hogy kedvenceik sajnos túlságosan rövid ideig élnek, és túl hamar érkezik el a búcsú ideje, ám a megfelelő gondoskodással akár évekkel is meghosszabbíthatod kedvenced életét, így még több boldog pillanatban lehet részetek együtt. Ehhez viszont feltétlenül tartsd be az alábbiakat!

Tudatos etetés, minőségi kutyaeledel

Az egészségben hatalmas szerepe van az étrendnek – és ez a kutyákra is éppúgy igaz, mint az emberekre. A legjobb amit ezen a téren tehetsz, ha teljes értékű eledellel, például a kiváló ár/érték arányú, a Petgurutól rendelhető Julius K9 eledelek valamelyikével eteted kedvencedet.

A jó minőségű tápok ugyanis minden fontos tápanyagot pontosan a megfelelő arányban tartalmaznak, ráadásul még az ízük is kiváló; legalábbis a kutyák számára. Amint az állat hozzád kerül, már az első naptól kezdve figyelj oda az etetésére. 

A megfelelő eleség kiválasztása egy fontos feladat, hiszen figyelembe kell venni az eb korát, testméretét, esetleges betegségeit, és persze az egyéni ízlését is. Nem kertelünk, megvan az esélye annak, hogy elsőre nem találod meg a tökéletes eleséget, vagy egy idő után váltanod kell, de ne csüggedj, a választék hatalmas, így előbb-utóbb biztosan sikerrel jársz majd. 

Emellett az adagolásra is oda kell figyelni. Minden táp csomagolásán feltünteti a gyártó, hogy a kutya testsúlya alapján mennyi az ajánlott napi mennyiség, de ne feledd, hogy ez csupán irányadó. Mindig figyeld az állatot, észre fogod venni rajta, ha hízni vagy fogyni kezd, ilyenkor eszerint kell módosítani az ételadagját is. Meglátod, a helyes etetés nem ördöngösség, hamar belejössz majd, az egészséges étrenddel pedig éveket nyerhetsz kedvencednek.

Rendszeres mozgás

A kiegyensúlyozott étrend mellett kutyádnak rendszeres mozgásra is szüksége van. Igen, ez a napi szintű sétát jelenti. Ha lakásban éltek, eleve minden egyes nap le kell vinned, hogy elvégezze a dolgát, de ilyenkor ne csak a ház elé menjetek le, hanem tegyetek egy pár kilométeres sétát is a környéken. 

Családi házban pedig szép és jó, hogy van udvar, ahol az eb kedvére futkoshat, de ez önmagában még nem elég. Hétvégente csatold fel a pórázt és csavarogjatok a környéken vagy túrázzatok egyet a közeli erdőben! A mozgás neked és kedvencednek is éppúgy hasznára válik. Egy “energiabomba” kutyánál pedig aligha találsz lelkesebb és motiválóbb edzőtársat. 

Mentális stimuláció

A kutyák nagyon intelligens állatok, ennélfogva szükségük van arra, hogy rendszeresen végezz velük némi agytornát. Az új parancsszavak tanítása, a logikai játékok vagy az elrejtett tárgyak keresése mind olyan feladatok, amik mentális összpontosítást igényelnek, és fejlesztően hatnak a kutyára. Tanítsd kedvencedet új trükkökre, meglátod, remekül szórakoztok majd!

Rendszeres állatorvosi vizitek

Kutyád bár nem tudja elmondani, ha épp fáj valamije, ugyanakkor az állatorvosi vizsgálatok során sok betegségre fényt lehet deríteni, az időben történő kezelés pedig életet menthet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.