Borzalmas három órán van túl a hős újpesti rendőrnő. Szarvas Erikának ugyanis a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség munkatársának kellet felidézze a Kassai utcai társasházban történt drámai perceket, amikor is rá és társára támadt egy késes férfi.

December 24-én történt az eset

Mint ismert és ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt december 24-én érkezett a riasztás az újpesti rendőrkapitányságra, hogy egy zavarodott férfi erőszakosan veri és rugdossa a társasházban a lakásajtókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pétert összeszurkálta a támadó

A helyszínre Lingvai Péter őrmester érkezett a társával, Szarvas Erikával, ahol a drog befolyása alatt álló férfi nekik támadt. Pétert összeszurkálta, aki ezután életveszélyes állapotban került kórházban, Erika pedig még a helyszínen társát védve agyonlőtte a támadót.

Erikának fel kellett idézze a drámai pillanatokat

Szarvas Erikát most, két hónappal az eset után tanúként hallgatták ki az ügyben. Ugyan a támadó meghalt, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik nyomozás, hogy tisztázzák, mi történt pontosan, írja a Blikk.

Furcsa hangokat adott ki a támadó

„A férfi az egyik lakásajtó előtt guggolt és ijesztő, artikulátlan hangokat adott ki. Péter felszólította, vesse alá magát azt intézkedésnek, de ő ennek nem tett eleget. Meg akartuk bilincselni, erre ellökte a társamat, majd a késével szurkálni kezdte” – olvasható Szarvas Erika vallomásában.

Összesen 11 lövést adott le

Az őrmester jogi képviselője nyilatkozott is a Blikknek, aki elmondta, hogy Erika összesen 11 lövést adott le, ebből 9 találta el a férfit, ám a csak az utolsó két lövés állította meg és tette ártalmatlanná a támadót.

Nem akarta mindenáron megölni

Az ügyvéd elmondása szerint Erikát nagyon felzaklatta, hogy három órán keresztül a drámai pillanatokat újra fel kellett idézze. “Különösen a végkifejlet, amikor csupán karnyújtásnyira volt tőle az őrjöngő férfi, aki ráemelte a kését” – mondta, illetve arról is beszélt, hogy a rendőrnő nem akarta mindenáron megölni a támadót, ezért eleinte nem létfontoságú szerveket célzott, ám amikor már a saját élete is veszélybe került, nem maradt más választása.

Erika azóta sincs jól

„Ha Erikának nincs ilyen lélekjelenléte, beláthatatlan következményei lettek volna a támadásnak. Ő azóta sincs jól, megviselték a történtek. Különösen az, hogy nem akarta elvenni senki életét, de azon a napon az a férfi nem hagyott neki más választást” – zárta a lapnak a mondandóját az ügyvéd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Főkapitányi kitüntetést kaptak

Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta Erika és Péter is főkapitányi kitüntetésben részesültek. dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2021. február 2-án dicséretben és jutalomban részesítette őket. A főkapitány példaként állította az állomány elé Lingvai Péter és Szarvas Erika r. őrmestereket, a 4. Kerületi Rendőrkapitányság járőreit, akik szüleik jelenlétében vehették át az elismerést, írta akkor a Police.

További cikkeink a témában:

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Szarvas Erika, BRFK Információs Portál, Facebook