Eseménydús napja volt a budapesti zsaruknak szeptember 13-án, ugyanis két, elfogatóparancs alapján körözött személyt is sikerült végre elkapniuk.

Rablás miatt kell felelnie

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztálya a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen 2023. szeptember 13-án a 6. kerületi Lázár utcában elfogta a 30 éves S. Máté budapesti lakost, akivel szemben rablás miatt bocsátott ki elfogatóparancsot a Fővárosi Törvényszék, mivel korábban kiszabott 7 év 6 hónap fegyházbüntetésének letöltését nem kezdte meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három elfogatóparancs volt érvényben

Ugyanazon a napon a két egység a 18. kerületi Thököly utcában fogta el a 28 éves A. Márk budapesti lakost. Ellene két rendőrségi és három bírósági elfogatóparancs volt érvényben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Irány a börtön

Többek között lopás bűntett, kábítószer birtoklása, továbbá meg nem kezdett közérdekű munka fogházbüntetésre váltása miatt. A két férfit elfogásuk után büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Videón az egyik elfogás:

Budapesten fogták el a ruandai bűnözőt

Amint azt a Kékvillogó is megírta a nyár eleje óta körözték azt a férfit, akit végül Budapesten sikerült elfogni augusztusban. Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség kérte fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának segítségét. A cél az volt, hogy elkapjanak egy férfit, aki életellenes bűncselekményt hajtott végre.

Veszélyes bűnözőről van szó

A “veszélyes” valamint az “erőszakos” jelzők szerepeltek a 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában. Súlyos testi sértés és emberrablás miatt keresték őt a belga hatóságok. Az antwerpeni nyomozók kiderítették, hogy Magyarországon tartózkodhat a férfi.

Azt követően utazott ide a ruandai férfi, hogy elkövette a bűncselekményeket

Az afrikai fiatalember máshol követte el a bűncselekményeket, majd ezt követően utazott hazánkba. Azért jött ide a KR NNI szerint, mivel itt kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

Egy kép a férfi elfogásáról

Nagy erőkkel keresték a bűnözőt

A rendőrség beszámolója szerint a célkörözési nyomók mindent bevetettek az eszközök és módszerek tekintetében, hogy mielőbb megtalálják a keresett férfit. Erre az ügy kiemelt súlyossága és a bűnöző veszélyes jellege miatt volt szükség. A fiatalember a lakosságra is közvetlen veszélyt jelentett.

A rendőrség fotója az elfogott fiatalemberről

Ez volt a fejvadászok módszere

Először kiterjedt, módszeres és visszatérő adatgyűjtést folytattak a nyomozók. Kiderítették, hogy a bűnöző hol bukkanhat fel. A férfi elfogására augusztus 4-ére szervetek akciót.

Szükség volt a TEK segítségére is

Mivel feltételezhető volt, hogy a férfinál fegyver is van, ezért a TEK is segített az akcióban. A férfit egy 8. kerületi ingatlanban fogták el, egy lakásban rejtőzött a hatóságok elől. A férfi nem állt ellen az intézkedésnek, a TEK munkatársainak felszólítására azonnal meg is adta magát.

Előállították

A fiatalembert a BRFK 8. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. Ezt követően őrizetbe is vették a bűnözőt. A bíróság később fog döntést hozni a belga hatóságoknak történő átadásáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet