Súlyos baleset történt Fejér megyében: személygépkocsi ütközött kerékpárúton szabályosan közlekedő kerékpárossal, aki súlyosan megsérült. 

73 éves sofőr

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésével gyanúsított meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy helyi illetőségű férfit. A 73 éves gépkocsivezető 2022. november 17-én reggel Székesfehérváron, egy Új Csóri úti ingatlan udvara felől közlekedett a megnevezett út irányába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem adta meg az elsőbbséget

Haladása során a kivezető útszakasz és az Új Csóri út mellett lévő kerékpárút kereszteződésénél jobbra kívánt kanyarodni, azonban figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!”  jelzőtábla utasítását, és járműve jobb elejével a jobbról szabályosan közlekedő kerékpárosnak ütközött. A baleset következtében a kétkerekűt vezető 37 éves helyi férfi súlyosan megsérült, a járművekben nem keletkezett kár.

Helyszíni felvétel:

Elismerte a felelősségét

A szakértők bevonásával folytatott eljárásban a székesfehérvári egyenruhások bizonyítási kísérletet is tartottak, elemezték és értékelték a nyomozás során beszerzett adatokat. A rendőrök teljes részletességgel felderítették a történteket, így az autós, aki elsőként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát felelősnek a baleset bekövetkezéséért, végül elismerte a felelősségét. 

Fotó a helyszínről:

Az ügyészségen folytatódik

A nyomozás vizsgálati szakaszában a közlekedésrendészeti szakemberek a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Nem menekülhettek tovább a törvény elől: így csaptak le a fővárosi zsaruk a hatóságok elől bujkáló budapesti bűnözőkre – videó

Kiemelt kép: Helyszíni – Forrás: police.hu