Különös kegyetlenséggel végrehajtott emberölésért ítélte tényleges életfogytiglanra a Pécsi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki 1997-ben kettős emberölésért ült börtönben, életfogytig tartó szabadságvesztéssel, de ebből a büntetéséből 20 év után feltételesen szabadulhatott. A kettős emberölése során a családját irtotta ki a férfi, megölte az apját és annak élettársát, most pedig, miután kijött a sittről, azért vonulhat rácsok mögé élete végéig, mert brutálisan kivégezte a hajléktalan élettársát.

Együtt töltötték az időt

A bírósági tényállás szerint az 51 éves B. Tibor – a 2017-es szabadulását követően – 2018 januárjában megismerkedett a zalaegerszegi hajléktalanszállón a későbbi áldozatával, akivel élettársként tekintettek egymásra. Mindketten erős ivók voltak, ha tehették, az éjszakákat a szabadban, a zalaegerszegi parkerdőben töltötték – írja az MTI.

Zalaegerszegen éltek

Volt egy harmadik társuk is

A hajléktalan pároshoz csapódott később egy férfi is, akivel már hármasban italoztak. Alkoholt ittak akkor is, amikor 2019 júniusában az éjszakai szállásuk felé, a parkerdőbe mentek. Ekkor a nő annyira lerészegedett, hogy alig bírt sétálni, ezért az élettársa ütni kezdte, többször állkapcson rúgta és megtaposta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem bírt tovább sétálni

Amikor a hajléktalanok elindultak az alvóhelyük felé, a botladozó nő ismét elfeküdt a földön. Emiatt a társa úgy dühbe gurult, hogy ismét verni kezdte őt.

Társuk elrohant segítségért

Harmadik társuk a bántalmazást látva azonnal elindult segítségért, így az élettársak egyedül maradtak kettesben. A brutális erőszak folytatódott, és a férfi végül megfojtotta a nőt. A földön hagyott holttestre járókelők találtak rá.

100 sérülés

A rendőrségi szakértői vizsgálat során több mint 100 sérülést találtak a nő holttestén, amelyek közül több is életveszélyes volt. A nő halálát egyébként a fojtogatás okozta.

Családját is lemészárolta

B. Tibor azért ült korábban börtönben, mert még 1997-ben különös kegyetlenséggel megölte az apját és annak élettársát. Az ezért kiszabott életfogytig tartó büntetésből 20 év után, 2017-ben feltételesen szabadult, azonban most újra visszakerül a börtönbe, ráadásul ezúttal a feltételes szabadulás lehetősége nélkül.

Tényleges életfogytiglanra ítélték

A bestiális kegyetlenségért a Zalaegerszegi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytiglanra ítélte a többszörös visszaeső férfit, aki a büntetés értelmében már feltételes szabadságra sem bocsátható.

Jogerős az ítélet

A védelmi fellebbezések miatt a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla pénteki ülésén a férfi bűncselekményének minősítését megváltoztatta, és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett cselekménynek is minősítette, azzal, hogy a férfi nem erőszakos többszörös, hanem többszörös visszaeső. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, az ítélet jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke